Όλοι οι άνθρωποι του πρωθυπουργού

Το who is who των στενών συνεργατών του Α. Τσίπρα

Όλοι οι άνθρωποι του πρωθυπουργού

Είναι μόλις 33 ετών, νομικός, με μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία Δικαίου και υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεωρίας Δικαίου σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ο Δημήτηρης Τζανακόπουλος, νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία χρόνια, ήταν η.... προσωπική επιλογή του νέου Πρωθυπουργού, για να αναλάβει πλέον τα ηνία του Γραφείου Τύπου. Ο νεαρός δικηγόρος γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νεολαία του Συνασπισμού, όταν εκείνος ήταν ακόμη γραμματέας της Νεολαίας , ενώ στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη μέχρι το 2010.

Πολιτικός μηχανικός, δύο χρόνια μικρότερος από τον Αλέξη Τσίπρα και με την ίδια ιδεολογική πορεία, ο Τάσος Κορωνάκης αναδείχτηκε σε έναν από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του. Ξεκινώντας από γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος... έφτασε να είναι ο υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του...νυν Πρωθυπουργού στα social media, ως υπεύθυνος του Συντονιστικού - Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο 36χρονος Βαγγέλης Καλπαδάκης είναι ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα που.... ήρθε από την Άγκυρα , όπου υπηρετούσε στην ελληνική Πρεσβεία τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να βοηθήσει τον καλό του φίλο και... πλέον μένει στο πλευρό του.

Όμως δίπλα στον Αλέξη βρίσκονται και δύο γυναίκες. "Σκιά" του ήταν και παραμένει η Ζωή Χαλιδιά, εκείνη που δίνει πάντα το "παρόν" στις εμφανίσεις του, ακούγεται πως... "κατευθύνει' τις ενδυματολογικές του επιλογές, και φροντίζει πάντα το προφίλ του. Κάποιοι τη θεωρούν λίγο απόμακρη, όμως όλοι παραδέχονται πως ντύνεται πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας, επιλέγοντας ένα προσεγμένο και στιλάτο casual λουκ.

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμη γυναικείο πρόσωπο που συνθέτει το πάζλ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και είναι η 32χρονη Ράνια Σβίγκου, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και υπερδραστήρια διοργανώτρια δράσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top