Ένας 33χρονος μελαχρινός δικηγόρος αναλαμβάνει Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ με τον γοητευτικό συνεργάτη του Τσίπρα

Ένας 33χρονος μελαχρινός δικηγόρος με πλούσιο βιογραφικό αναλαμβάνει υπεύθυνος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει όλα τα μέσα και τα έξω του κυρίου Τσίπρα.

tzonakopoulos2.jpg

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα σπούδασε Νομική, έκανε Μεταπτυχιακό στην φιλοσοφία του Δικαίου και είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γραμματέας της Νεολαίας. Στη συνέχεια το 2005 αυτή τη σκυτάλη την πήρε ο κ. Τζανακόπουλος και την κράτησε μέχρι το 2010. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε νομικός σύμβουλος του κ.Τσίπρα.

Τζανακόπουλος6.jpg

Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006. Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010. Μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς", στο περιοδικό "Law and Critique", στο περιοδικό "Θέσεις", στην εφημερίδα "Αυγή" και σε άλλες εφημερίδες.

tzanakopoulos.jpg

Στα δικαστήρια για μια αφίσα
Τον Φεβρουάριο του 2011, ο κ.Τζανακόπουλος βρέθηκε στα δικαστήρια των Ιωαννίνων για μία αφίσα που τοιχοκολλήθηκε στην πόλη και φερόταν εναντίον επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος διεκδικούσε τον δημόσιο χώρο "ΞΕΝΙΑ".
Στην εκδίκαση της μήνυσης κατά του κ. Τζανακόπουλου έδωσαν το παρών μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ της Δυτικής Ελλάδας ενώ, σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως "απαιτούμε την άμεση άρση των κατηγοριών και την αθώωση Τζανακόπουλου".

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top