Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις μία εβδομάδα πριν τις κάλπες

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - τρίτο το Ποτάμι - κυβέρνηση συνεργασίας θέλει η πλειοψηφία

Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις μία εβδομάδα πριν τις κάλπες

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και παγίωση του Ποταμιού στην τρίτη θέση δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Παράλληλα, η πλειοψηφία θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά καταλληλότερο για πρωθυπουργό και τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 35,4% έναντι 30,8% της ΝΔ. Ακολουθεί το Ποτάμι με 7,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, ενώ το όριο του 3% «πιάνουν» οι ΑΝ.ΕΛ. και εκτός Βουλής μένει το κόμμα του Γ. Παπανδρέου (2,7%).

Σε γκάλοπ της Rass για λογιαριασμό της εφημερίδας «Επένδυση», o ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 29,6% έναντι 25,8% της ΝΔ, ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει 6,1%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,2%, Χρυσή Αυγή με 5%, ΠΑΣΟΚ με 4,2% και ΑΝ.ΕΛ. με 3,5%. Εκτός Βουλής δείχνει το κόμμα του Γ. Παπανδρέου και αυτή η δημοσκόπηση (2,1%), ενώ ο καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, με 41,% έναντι 40,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το «Βεργίνα TV» δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 30% και στη ΝΔ 28,1%. Τρίτο έρχεται το Ποτάμι με 5% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 4,9%, ΚΚΕ με 4% και ΠΑΣΟΚ με 3,5%. Εκτός Βουλής μένουν, τόσο το κόμμα του Γ. Παπανδρέου (2%), όσο και οι ΑΝ.ΕΛ. (1,8%), ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνει 0,7%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top