«Στοπ» Σόιμπλε σε Τσίπρα: Δεν υφίσταται θέμα κουρέματος χρέους

«Οι Έλληνες πολιτικοί να μην υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να τηρήσουν»

«Στοπ» Σόιμπλε σε Τσίπρα: Δεν υφίσταται θέμα κουρέματος χρέους
Σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσω συνέντευξής του στο Der Spiegel.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στέλνει ένα ξεκάθαρο «όχι» στο θέμα για το κούρεμα του χρέους, απαντώντας σε ερώτηση του γερμανικού περιοδικού όσον αφορά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους: «Το ζήτημα αυτό δεν υφίσταται. Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το χρέος της αυτή τη στιγμή».
dfs.jpg
Ο ίδιος, μάλιστα, προειδοποιεί τ��υς Έλληνες πολιτικούς (χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Τσίπρα) να μην υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν: «Οι πολιτικοί στην Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσουν πως δεν υπόσχονται πριν τις εκλογές περισσότερα απ' όσα μπορούν να τηρήσουν στη συνέχεια».

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επαινεί την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει σημειώσει, που -κατά τον ίδιο- την έχει φέρει όσον αφορά την ανάπτυξη σε καλύτερη θέση από πολλές χώρες της ευρωζώνης, και καλεί τη χώρα μας να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων: «Εν τέλει, όλα αυτά είναι για το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν γίνονται για εμάς αλλά για τους ίδιους». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top