Σαμαράς: Ακόμη και αν είμαι αυτοδύναμος, θα επιδιώξω συμμαχίες

«Ξέρω ότι ο κόσμος βράχηκε. Αλλά ξέρω και ότι δεν θέλει να πνιγεί»

Σαμαράς: Ακόμη και αν είμαι αυτοδύναμος, θα επιδιώξω συμμαχίες
Κάλεσμα και άνοιγμα στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας έκανε ο Αντώνης Σαμαράς από το Περιστέρι, μιλώντας με τον δήμαρχος της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη.

«Εφόσον η ΔΝ βγει πρώτο κόμμα, και θα βγει, και αυτοδύναμος να είμαι, θα επιδιώξω συμμαχία με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε με αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Απέναντί μου όμως έχω έναν αντίπαλο που πριν λίγες ημέρες έκανε έκκληση στο ΚΚE και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σέβομαι αυτά τα κόμματα ωστόσο δεν είναι φιλοευρωπαϊκά. Αφού, λοιπόν, είδε ότι δεν έχει συμμαχίες, το γύρισε το παραμύθι στην αυτοδυναμία. Αυτό το παραμύθι δεν το πιστεύει κανείς».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι στις 25 Ιανουαρίου «δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας», ενώ δεσμεύτηκε ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε μνημόνια.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας. Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί -και ο ίδιος- συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσους διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται: «Ξέρω ότι υπάρχει πληγωμένος κόσμος και διαδηλώνει την οργή του. Ξέρω όμως και ότι ο κόσμος αυτός, που βράχηκε, δεν θέλει να πνιγεί». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top