Σπυράκη: Ο Παππάς αποκάλυψε τη φορολογική επιδρομή που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: «Φωνάζει η ΝΔ για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Νέα μεγάλη διαμάχη ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά τις δηλώσεις σήμερα του κ. Ν. Παππά, υποψήφιου βουλευτή και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Παππάς δήλωσε συγκεκριμένα για τον ΕΝΦΙΑ και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δις λιγότερα από τα 3,4 δις που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και είναι δέσμευσή μας».


Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, αναφέρθηκε σε «φορολογική επιδρομή που προανήγγειλε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς» και σχολίασε:

«Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αποκάλυψε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει το φόρο για τα ακίνητα της μεσαίας τάξης.

Πως αλλιώς θα προκύψει η είσπραξη 2 δις από την κατά το ΣΥΡΙΖΑ "μεγάλη περιουσία";

Ποιούς υπολογίζουν ως κατόχους μεγάλης περιουσίας; Μήπως τους 500 χιλιάδες Έλληνες που κατέχουν περιουσία με άθροισμα αντικειμενικής αξίας πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ;

Ας μας εξηγήσει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα πόσο βαθιά σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει το χέρι στην τσέπη της μεσαίας τάξης».

Στην αντεπίθεση πέρασε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναφέρει στην απάντησή του στην εκπρό��ωπο της ΝΔ:

«Δυστυχώς για τη ΝΔ και την εκπρόσωπό της, όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα γνωρίζουν καλά πως η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας χωρίς εξαιρέσεις. Όλοι θυμούνται πως το «προσωρινό χαράτσι» έγινε μόνιμο με τον ΕΝΦΙΑ. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε πως δεν προτίθεται να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του αφορολόγητου για την πρώτη κατοικία, καθώς και κατάργηση των σημερινών αντικειμενικών αξιών που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές πραγματικές αξίες και επιβαρύνουν άδικα την ακίνητη περιουσία, θα είναι από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης.

Φωνάζει η ΝΔ για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top