Σαμαράς: η σημαντικότερη εκλογική μάχη στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες!

Κατηγόρησε για «παράδοξη συμμαχία» ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή

Σαμαράς: η σημαντικότερη εκλογική μάχη στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες!

«Η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, είναι η σημαντικότερη αναμέτρηση που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες!» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτή την παράδοξη συμμαχία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, την είδε ο κόσμος. Και κατάλαβε καθαρά ποια είναι η παθογένεια της χώρας μας...» ανέφερε επίσης ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε τα κόμματα που δεν ψήφισαν τον Στ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «θέλησαν και έσυραν τη χώρα στι�� εκλογές, ενάντια στη θέληση του Ελληνικού λαού. Και παραβιάζοντας ουσιαστικά το ίδιο το Σύνταγμα»…

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, για το οποίο τόνισε ότι μικραίνει συνεχώς, θα ανατραπεί στο τέλος.

«Θα ανατραπεί και θα κερδίσουμε τις εκλογές, γιατί πρώτον ο λαός δεν ξεχνά ποιοι τον έσυραν σε εκλογές που δεν τις ήθελε. Θα ανατραπεί και θα κερδίσουμε τις εκλογές, γιατί μόνο εμείς έχουμε πολιτική και πρόγραμμα για την εύθραυστη ελληνική οικονομία, που μπορεί να έκανε μεγάλα άλματα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αλλά δεν βγήκαμε ακόμα πλήρως από την κρίση» τόνισε.

Υποστήριξε ακόμα ότι «αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε τα μισά μόνον απ’ όσα λέει, δεν θα πάρουμε τίποτα!». Όπως συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, «αν προσπαθήσει να κάνει μόνον κάποια απ’ όσα λέει, θα λείψουν από την ελληνική οικονομία 35-38 δισεκατομμύρια.

Ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε στη συνέχεια: «Τι θα κάνουν στις 28 Φεβρουαρίου, όταν θα λήξει και η δίμηνη παράταση του τωρινού προγράμματος; Θα ζητήσουν κι άλλη παράταση; Πόση παράταση; Θα την πάρουν; Και στο μεταξύ πως θα χρηματοδοτούν τα ομόλογα τα οποία λήγουν; Πως θα πληρώνουν τους τόκους για το χρέος; Θα κηρύξουν στάση πληρωμών; Πως θα βρουν τη ρευστότητα, αν σταματήσει η στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;».

Αντιθέτως ισχυρίσθηκε ότι «ο κόσμος ξέρει καλά τι θα συμβεί όταν κερδίσουμε εμείς τις εκλογές. Μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε κλείσει την τελευταία αξιολόγηση, θα έχουμε μπει στην επόμενη μέρα με πιστωτική γραμμή στήριξης, αυτήν την ασφάλεια, θα έχει εξαλειφθεί πλήρως η πολιτική αβεβαιότητα, θα έχουν πέσει κατακόρυφα τα spreads εκεί που ήταν πριν τέσσερις μήνες και θα μπορούμε να βγαίνουμε κανονικά στις αγορές. Με ακόμα περισσότερη ρευστότητα από τα καινούρια προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με επιτάχυνση των επενδύσεων, που δεν θα φοβούνται πλέον την πιθανότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια:

«Αυτά επομένως δεν είναι “κινδυνολογία”! Όλοι προειδοποιούν γι’ αυτό! Στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. Και οφείλουμε να το λέμε. Και το λέμε γιατί πάμε σε εκλογές με όπλο μας την αλήθεια. Αποτυπώνουμε την πραγματικότητα. Όχι αποσιωπώντας την αλήθεια. Όχι χώνοντας το κεφάλι στην άμμο σαν στρουθοκάμηλος, πιστεύοντας ότι κίνδυνος δήθεν δεν υπάρχει, γιατί δεν θέλουμε να τον βλέπουμε».

Κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία, επαναλαμβάνοντας και πάλι την λέξη «αλήθεια»: «Τώρα μοιάζουν μεθυσμένοι με την αλαζονεία της εξουσίας που ακόμα δεν κέρδισαν! Και που δεν πρόκειται να κερδίσουν. Και όταν φίλες και φίλοι η αλαζονεία τους δεν οφείλεται στη δύναμη, αλλά στην άγνοια και στο πρόωρο μεθύσι από την επιτυχία που δεν ήλθε, τότε η αλαζονεία μετατρέπεται σε γελοιογραφία».

Σχολίασε ακόμα την σημερινή επικριτική γιατην κυβέρνηση δήλωση της αρχηγού της Ακροδεξιάς στην Γαλλία: «Η κυρία Λεπέν,– αν είναι δυνατόν! - σήμερα μας είπε ότι ο. κ Τσίπρας πνέει για τη Γαλλική Ακροδεξιά, ένα νέο άνεμο δημοκρατίας για την Ελλάδα! Πόσο εύκολα συναντώνται τα άκρα!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top