Αντώναρος: δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Τι ανέφερε για την απόφασή του

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook o Ευάγγελος Αντώναρος.

O πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έγραψε για την απόφασή του:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγο επικοινώνησα με τον Γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και τον ενημέρωσα ότι, παρά τις σχετικές κρούσεις που μου έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δεν επιθυμώ να είμαι αυτή τη φορά υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Mε αυτή την ευκαιρία θέλω να μοιρασθώ μαζί σας, όπως άλλωστε το κάνω συχνά, μερικές σκέψεις μου:

1. Η πολιτική μου συστράτευση με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με κεντρικούς στόχους την εμπέδωση της δημοκρατίας και την οικονομική ανάπτυξη καθώς και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας παραμένει από το 1974 αδιατάρακτη. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Οι ιδέες και οι αξίες στις οποίες πιστεύω και για τις οποίες αγωνίζομαι συνεχώς παραμένουν διαχρονικά αδιαπραγμάτευτες.

2. Η μη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας την οποία υπηρέτησα με σθένος, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα αλλά και μετριοπάθεια για έξη περίπου χρόνια ως κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή κι αργότερα ως βουλευτής δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση αποχώρηση μου από την ενεργό πολιτική. Θα συνεχίσω να μετέχω στα δημόσια πράγματα με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ειδικά το επόμενο διάστημα θα είμαι, όπως πάντα και όποτε απαιτούν οι περιστάσεις, παρών διατυπώνοντας με παρρησία τις απόψεις μου. Αλλά και με τη πεποίθηση ότι πρέπει να αποφεύγουμε εμπρηστικές υπερβολές που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο.

3. Ταυτόχρονα, όμως, θα συνεχίσω τη δραστηριότητα μου ως Σύμβουλος της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, μια θέση από την οποία μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά στην τόσο απαραίτητη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Σας ευχαριστώ όλους για ��ην επικοινωνία μας τη χρονιά που τελειώνει κι εκτιμώ ιδιαίτερα τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε τον παραγωγικό διάλογο και το 2015 – γιατί έτσι μόνο μπορεί να είμαστε χρήσιμοι, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στο τόπο. Θα ήθελα ακόμη να ξέρετε ότι θα χαρώ να σας γνωρίσω όλους από κοντά. Το γραφείο μου είναι ανοικτό για τον καθένα από σας που με συνοδεύσατε στις περιπλανήσεις των σκέψεων μου.

Καλη χρονιά κι ευτυχισμένη με υγεία κι όση δυναμη χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όσες δυσκολίες έχουμε ακόμη μπροστά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top