«Ρεαλιστικός στόχος» η εκλογή Δήμα διαμηνύει το Μαξίμου – Τα επόμενα βήματα Σαμαρά

Βενιζέλος: Αυξήθηκαν οι πιθανότητες - Έρχεται νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού;

«Ρεαλιστικός στόχος» η εκλογή Δήμα διαμηνύει το Μαξίμου – Τα επόμενα βήματα Σαμαρά
Για «ρεαλιστικό στόχο αλλά που παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες» κάνουν λόγο από το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την προεδρική εκλογή στην τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία την ερχόμενη Δευτέρα.

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες πρωτοβουλίες από πλευράς Σαμαρά αλλά τονίζουν πως θα γίνουν κινήσεις που «θα σπάσουν επικοινωνιακά την ιδεολογική τρομοκρατία και θα απελευθερώσουν τις δυνάμεις που θέλουν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να απευθύνει νέο διάγγελμα λίγο πριν την ψηφοφορία της ερχόμενης Δευτέρας για να θέσει όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές που ζητούν συναίνεση και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς πιθανόν να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμά του και να ορίσει πιο σαφές χρονοδιάγραμμα των πρόωρων εκλογών.

Βενιζέλος: Αυξήθηκαν οι πιθανότητες για να γ��νει το σωστό

Πιο αισιόδοξος αλλά αρκετά μακριά από τη βεβαιότητα εμφανίστηκε, εξάλλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή αλλά αυξήθηκαν οι πιθανότητες να γίνει το σωστό» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης για συναίνεση, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «η πρωτοβουλία της συνεννόησης, της σύνεσης, είναι πάντα ανοιχτή». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top