Μήνυμα Σαμαρά: Εκλογή Προέδρου, διεύρυνση κυβέρνησης και εκλογές στο τέλος του 2015!

Κάλεσμα για συναίνεση αλλά και επίθεση σε Τσίπρα-Καμμένο

Τη συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με παράλληλη συμφωνία για διεύρυνση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών δυνάμεων, συμφωνία επίσης για εθνική διαπραγμάτευση σχετικά με το χρέος, ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρότασης αναθεώρησης του Συντάγματος και εκλογές στο τέλος του 2015, εξήγγειλε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μήνυμα που απηύθυνε εκτάκτως προς τον ελληνικό λαό από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ξεκίνησε το μήνυμά του ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να τελειώσουμε μία περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως μετά σε μία άλλη, ούτε μπορεί να συνεχιστεί το όργιο άθλιων καταγγελιών, το οποίο πάντα διαψεύδεται».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε στη συνέχεια ότι στις καταγγελίες πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με στελέχη του και «στενό συνεργάτης του, αρχηγό άλλου κόμματος», εννοώντας προφανώς τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε το περιστατικό μ�� τις κατηγορίες κατά των 5 ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν Σταύρο Δήμα, υποστήριξε ότι «ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν» και «κάλεσε όλους να ακούσουν τη φωνή της ψυχής τους», για να καταλήξει στη σχετική αναφορά :

«Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως είπε, είναι σημαντικό να ��ιαπραγματευθούμε την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του μνημονίου και συμπλήρωσε ότι προσδοκά την στήριξη όλων των βουλευτών για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Μετά την προεδρική εκλογή μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα και με τη συμμετοχή άλλων προσώπων» τόνισε στη συνέχεια και άνοιξε επίσης το ζήτημα μίας συμφωνίας για τον χρόνο των κοινοβουλευτικών εκλογών.

«Το λέει η κοινή λογική, να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση με συνθήκες ασφάλειας. Μπορούμε μετά να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εκλογές στο τέλος του 2015. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό. Και αυτό είναι ένα σχέδιο χωρίς ακυβερνησία» επισήμανε ο κ. Σαμαράς ο οποίος κατέληξε ότι «πρέπει η επόμενη μέρα να βρει την κοινωνία μας ενωμένη και την οικονομία θωρακισμένη».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top