Π. Χαϊκάλης: «Έκανα το καθήκον μου, αρχικά νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα»

«Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί, αυτά που ακούγονται είναι πέραν φαντασίας»

Π. Χαϊκάλης: «Έκανα το καθήκον μου, αρχικά νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα»

​«Προσέρχομαι σ’ αυτή τη συνέντευξη Τύπου όχι με κομπασμό, με διάθεση κραυγών και καταγγελίας. Καταγράψαμε τα γεγονότα, όπως συνέβησαν. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του», δήλωσε ο Π. Χαϊκάλης ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε, αυτό που ήθελε να κάνει, ήταν να αποδείξει ότι τιμά την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με την ψήφος τους τον έστειλαν στην Βουλή των Ελλήνων.

Δήλωσε μάλιστα περήφανος για τους ανθρώπους που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και τόνισε ότι πλέον καταλαβαίνει πολύ καλά τι ήθελε να πει ο Πάνος Καμμένος, όταν τους έλεγε «όποιος αντέξει».

«Μας βρίζουν, μας έχουν πει χιλιάδες πράγματα. Η έννοια του δεξιού, αριστερού, κεντρώου δεν μας αγγίζει. Είμαστε πατριώτες, είμαστε Έλληνες και εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ομαλή πορεία της δημοκρατίας σ’ αυτό τον τόπο, βασισμένοι και υπερασπιζόμενοι τις ιστορικές μνήμες, οι οποίες διέπουν αυτό το λαό και στην ιστορική διαδρομή της χώρας», είπε και πρόσθεσε:

«Έκανα απλά το καθήκον μου. Προσεγγίστηκα από ένα άτομο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να διακωμωδηθεί γιατί είναι ένα πρόσωπο, το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πλάκα, ότι ήταν αστείο. Όταν είδα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να ενδώσω, παρά ενημέρωσα αμέσως τον πρόεδρο και ακολούθησε η διαδικασία την οποία σας είπε».

Ο κ. Χαϊκάλης επανέλαβε ότι η εισαγγελία γνώριζε από την αρχή το περιστατικό γιατί όπως είπε δεν γνώριζε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υλικό που είχε στα χέρια του και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρους του.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι την ώρα που ο ίδιος κατέθετε στην εισαγγελία, κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία.

«Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί, αυτά που ακούγονται είναι πέραν φαντασίας και δεν θα εξηγηθούν ούτε από εμένα, ούτε από τον πρόεδρο. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να αναλάβει και να καλέσει το άτομο αυτό και να διερευνήσει για λογαριασμό ποιου ενεργούσε και σε τι αποσκοπούσε αυτή η ιστορία, ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Δεν έκρυψε μάλιστα την αρνητική εντύπωση που του προκάλεσε η ανακοίνωση της εισαγγελίεας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για το αδίκημα της απειλής δωροδοκίας, όταν όπως είπε, «διαψεύστηκε πανηγυρικά από το τηλέφωνο που έκανε ο κ. Ντογιάκος στην νομική σύμβουλο των ΑΝΕΛ και δικηγόρο του Π. Χαϊκάλη, την κα Τζούλη».

«Εκείνο που έχει σημασία για μας είναι ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Επικροτώ να δοθεί το υλικό στον πρόεδρο της Βουλής και στον υπουργό Δικαιοσύνης και εύχομαι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί στη δημοσιότητα για να καταλάβουν όλοι το μέγεθος της αλήθειας, τι πραγματικά κρύβεται και κατά πόσο αυτό το πράγμα είναι μια κωμωδία κι ένα θέατρο», είπε και εξέφρασε και ένα προσωπικό του παράπονο:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίζουν το θέατρο και δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να μειώσουν την αξία του θεάτρου μέσω του προσώπου μου. Το λέω με μια πίκρα γιατί δεν είμαι μόνο ένας βουλευτής αλλά είμαι ένας θεατρίνος που αυτή τη στιγμή κάνει παιχνίδι. Ίσως όμως να τους αποδείξω ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου ίσως έχω παίξει τον καλύτερο ρόλο μέσα από αυτή τη συνέντευξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top