Δένδιας στο Crash: H Νέα Δημοκρατία δεν πάει στις εκλογές για να τις χάσει

"Εκτιμώ Καραμανλή και Βενιζέλο.Ο Τσίπρας είναι μετενσάρκωση του παλιού ΠΑΣΟΚ"

Δένδιας στο Crash: H Νέα Δημοκρατία δεν πάει στις εκλογές για να τις χάσει

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πηγαίνει στις εκλογές για να τις χάσει και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τις χάσει. Αλλά ούτε και ζήτημα ηγεσίας τίθεται, σε κάθε περίπτωση». Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο περιοδικό Crash, για τον Σταύρο Δήμα, ο κ.Δένδιας τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρ��σωπο που έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναλογιστούν την κρισιμότητα της συγκυρίας και τελικά θα εκλέξουν πρόεδρο.

Ο κ.Δένδιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον κυβερνητικό εταίρο Ε.Βενιζέλο, για τον οποίο δήλωσε πως τον εκτιμά «γιατί δεν φοβάται το πολιτικό κόστος», ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές επιλογές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θύμισε ότι «στο ίδιο κλαδί καθόμαστε και δεν συμφέρει κανέναν να μας πριονίζει», αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Δένδιας είπε χαρακτηριστικά πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι μετενσάρκωση του παλιού ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, ο κ.Δένδιας εξέφρασε τον σεβασμό του στον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, ενώ σχολιάζοντας την υπόθεση Καρατζαφέρη, ο οποίος κατηγορείται για ψευδές πόθεν έσχες και συμμετοχή σε offshore, ο υπουργός τόνισε πως «αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια δικαστική έρευνα σε βάθος».

Αναφερόμενος στην μετακίνηση του από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα σενάρια που τον ήθελαν να μην έχει καλή σχέση με τον κ.Γ.Χαρδούβελη, ο κ.Δένδιας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είχε προσωπικό πρόβλημα με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον "διάδοχο" του κ.Κ.Σκρέκα.

Κληθείς να σχολιάσει την «ψύχραιμη» όπως είπαν πολλοί στάση του απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ.Δένδιας τόνισε «είναι αυτονόητο για έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας να κρατά και το κλαδί ελιάς και το ξίφος , με την προσδοκία ότι θα χρησιμοποιήσει μόνο το πρώτο, χωρίς ποτέ να παραιτηθεί της χρήσης του δεύτερου για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας της χώρας»

«Δεν θεωρώ τον ευατόν "επαγγελματία" στην πολιτική και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να επιτελώ τα καθήκοντα που μου έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς» τόνισε ο κ.Δένδιας

Τέλος, ο υπουργός τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει τους μισθούς των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων Ασφαλείας το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top