Σκουρλέτης: Μας εξοργίζει η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις αγορές να «επιτεθούν»

Επίθεση στον Σαμαρά-Τι είπε για το χρέος και τις δημοσκοπήσεις

Σκουρλέτης: Μας εξοργίζει η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις αγορές να «επιτεθούν»

​Λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε εξοργισμένος με την κυβέρνηση στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στον Real fm.

«Είναι πολλά αυτά που μας ανησυχούν, αλλά τις τελευταίες μέρες αυτό που μας εξοργίζει είναι μια προσπάθεια από την ίδια την κυβέρνηση να ενθαρρύνει τις αγορές να επιτεθούν κατ’ ουσία, στη χώρα μας», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζοντας ότι πίσω από την επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή «κρύβεται η συμφωνία σε νέα μέτρα, τα οποία πηγαίνουν μαζί με την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας».

«Δεν άντεχε πολιτικά να το παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς αυτό στον ελληνικό λαό και επέλεξε να επισπεύσει την Προεδρική εκλογή, ενώ ταυτόχρονα βάζει μπρος ένα τέτοιο προπαγανδιστικό σχέδιο κινδυνολογίας εις βάρος της χώρας του. Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι θεωρούμε ότι και το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου πρέπει να είναι υπόθεση μιας νέας Βουλής που θα προκύψει. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο νέος Πρόεδρος. Το πρόβλημα της χώρας είναι εάν θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική» πρόσθεσε ο κ.Σκουρλέτης

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μικρα��νει, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «δημιουργείται μια εντύπωση η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματος του στην περίπτωση που αυτό έλθει στην εξουσία, είπε πως «όσον αφορά τους εφαρμοστικούς νόμους, τους νόμους που καθορίζουν τη σύνταξη την φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, είναι κάτι το οποίο αφορά την ελληνική κυβέρνηση. Εμείς αυτό το πλαίσιο το μνημονιακό και αυτούς τους νόμους, θα αρχίσουμε να τους ξηλώνουμε έναν έναν».

«Εμείς δεν θέλουμε να αναπαραγάγουμε αυτό το μοντέλο αξιολόγησης από την τρόικα...Εμείς Θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι τη συζήτηση περί βιωσιμότητας του χρέους», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top