ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ MRB: Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ-Με καλό μάτι βλέπουν τον Σ.Δήμα οι Έλληνες

ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ MRB: Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

​Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, τις οποίες δημοσίευσε η ιστοσελίδα Real.gr

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,3 %, η ΝΔ 20,3 % και ακολουθούν το «Το Ποτάμι» με 6,0%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,1% , η Χρυσή Αυγή με 5,0% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,0%.

Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό πολύ μικρότερο του 3,0% που απαιτείται και συγκεκριμένα 1,2%.

Το ποσοστό των Αναποφάσιστων αγγίζει το 21,5%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπως προέκυψαν από την τηλεφωνική έρευνα (10-13/12) που διενεργήθηκε, δίνουν διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα της τάξης του 3,2%.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,2%, ενώ η Ν.Δ. το 21%. Ακολουθούν: «Το Ποτάμι» με 5,7%, ΠΑΣΟΚ με 5,5%, ΚΚΕ με 5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,8% και ΔΗΜΑΡ με 1,5%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε στην τηλεφωνική έρευνα το 6,6% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,4%.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 35,9% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 28,8%. Το 33,8% των ερωτηθέντων απαντούν αυθόρμητα ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Τι δείχνει η έρευνα για την προεδρική εκλογή

Το 53,3% των ερωτώμενων δηλώνει ότι συμφωνεί με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας με το 37,4% να διαφωνεί και το 9,3% να μην εκφράζει άποψη. Η συμφωνία για την επίσπευση της διαδικασίας είναι πλειοψηφική σε όλους τους κομματικούς χώρους.

Ως προς τον βαθμό συμφωνίας για τη συγκεκριμένη επιλογή προσώπου (Σταύρος Δήμας) ως υποψηφίου για την εκλογή προέδρου οι θετικές τοποθετήσεις (49,2%) υπερτερούν των αρνητικών 39,1%, ενώ το 11,7% των ψηφοφόρων δεν εκφρά��ουν άποψη.

Σχετικά με την πιθανότητα να συγκεντρώσει ο Σταύρος Δήμας τις 180 ψήφους των βουλευτών και να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας στην τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία, αυτή τη δεδομένη στιγμή, οι προβλέψεις των ψηφοφόρων είναι αρνητικές. Το 30,1% πιστεύει ότι θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, ενώ το 58,5% πιστεύει ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Στ. Δήμας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top