Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Να μην εκλεγούν ακραίες δυνάμεις στην Ελλάδα»

Μήνυμα του προέδρου της Κομισιόν για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα

Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Να μην εκλεγούν ακραίες δυνάμεις στην Ελλάδα»

​Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έχει στραμμένο το βλέμμα της η Ευρώπη, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση, ο οποίος προειδοποίησε να μην εκλεγούν ακραίες δυνάμεις στη χώρα.

«Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να κυβερνήσουν στην Ελλάδα. Νομίζω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Μάλιστα σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν με τον όρο «ακραίες δυνάμεις» υπονοεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε:

«Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

Κατέληξε μάλιστα ότι «κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top