Κ. Μητσοτάκης: «Οι ανεξάρτητοι βουλευτές να σκεφτούν σοβαρά τις επιπτώσεις της ψήφου τους»

«Είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών»

Κ. Μητσοτάκης: «Οι ανεξάρτητοι βουλευτές να σκεφτούν σοβαρά τις επιπτώσεις της ψήφου τους»

​Τους ανεξάρτητους συναδέλφους του συμβούλευσε τ��ν Πέμπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, να σκεφτούν πολύ σοβαρά τι στάση θα κρατήσουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι ανεξάρτητοι βουλευτές από τους οποίους θα κριθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι ο λαός θα τιμωρήσει εκείνους που εκβιάζουν πρόωρες εκλογές, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπακούσουν στον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα.

«Το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά.

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς και θυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα δυο στελέχη της ΝΔ που εκτιμά. Άρα εκτιμούμε τον κ. Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλός υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση», τόνισε.

Όσο για την επιλογή του κ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε:

«Η εκλογή Δήμα σημαίνει επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού έργου για την Ελλάδα».

Επανέλαβε μάλιστα ότι θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες, ενώ προειδοποίησε ότι μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τρομάζει τις αγορές.

«Η νευρική αντίδραση των αγορών αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς», είπε και κατέληξε:

«Αν θέλουμε να παίζουμε στη super league θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις και να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία που θα μας επιτρέπει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Αξίζει και πρέπει να παίζει στη Super league της Ευρώπης η Ελλάδα, και πιστεύω ότι υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία που αυτό θέλει και το περιμένει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top