Σε εθνική συνεννόηση καλεί ο Σ. Λυκούδης

«Μπορεί να διαφέρουμε, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε»

Σε εθνική συνεννόηση καλεί ο Σ. Λυκούδης

​Έκκληση για εθνική συνεννόηση έκανε για μια ακόμα φορά από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Σ. Λυκούδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

«Μπορεί να διαφέρουμε στις στρατηγικές επιλογές, αυτές θα τις κρίνει ο λαός όταν έρθει η ώρα. Στις κρίσιμες όμως αυτές στιγμ��ς για τη χώρα μπορούμε τουλάχιστον να συνεννοηθούμε», δήλωσε και κάλεσε την κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να συμφωνήσουν στα κορυφαία θέματα.

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε επίσης και στην πρωτοβουλία, στην οποία πρωτοστατεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων και τόνισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να επιτευχθεί με συμφωνία στις βασικές αναγκαίες αλλαγές με ψήφιση ενός εκλογικού συστήματος που θα βοηθήσει το πολιτικό σύστημα να κατανοήσει και να εμπεδώσει τη δύναμη των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Όσον αφορά στη ρύθμιση του χρέους ο κύριος Λυκούδης πρότεινε «τη συγκρότηση εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης, ώστε σε συνεργασία με τους εταίρους μας και δανειστές μας να βρούμε την καλύτερη λύση διευθέτησής του, για να γίνει εξυπηρετήσιμο, χωρίς κανένα ρίσκο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».

«Γι΄ αυτά τα κορυφαία θέματα καλούμε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε, έστω και την ύστατη ώρα. Ας σκεφτούμε ότι μπορεί να διαφέρουμε σε στρατηγικές επιλογές, αυτές θα τις επιλέξει ο λαός. Στις κρίσιμες όμως στιγμές για τη χώρα, μπορούμε τουλάχιστον να συνεννοηθούμε», κατέληξε ο κ. Λυκούδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top