Αναζητά τους γονείς του Ρωμανού ο Αθανασίου – Λένε «όχι» σε συνάντηση οι ίδιοι

Λύση «αλά Ανοικτό Πανεπιστήμιο» για Ρωμανό: Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο, εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προαναγγέλλοντας την κατάθεση της ρύθμισης όταν επιστρέψει από την Κίνα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, «κρατούμενοι με αυτή την ιδιότητα θα πρέπει να τελειώνουν τις σπουδές τους».

Η ρύθμιση θα προβλέπει παρακολούθηση μαθημάτων δια αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοικτού Πανεπιστημίου. «Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές, ο φοιτητής-κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης. Αν έχει απορίες, θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά ή δια ζώσης και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτήρηση καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του» υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.

Ειδικά για το Νίκο Ρωμανό και τα δύο εργαστήρια που έχει στο τ��έχον εξάμηνο, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι μπορούν να αντικατασταθούν «με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές».

Όσον αφορά στο μάθημα της πληροφορικής, στον Νίκο Ρωμανό θα δοθεί -όπως σε όλους τους φοιτητές- ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα εγχειρίδια και «θα εκπαιδευτεί». Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που απαιτείται φυσική παρουσία θα έρθει σε επαφή με τεχνικούς φορείς «ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησης τους».

Ήδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει καλέσει αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα του Νίκου Ρωμανού.

Αθανασίου: Μίλησε με το δικηγόρο του, ανα��ητεί τους γονείς του

Σε επικοινωνία που είχε το star.gr με το γραφείο Τύπου του υπουργού, ενημερώθηκε ότι ο υπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει για το θέμα με τον δικηγόρου του Νίκου Ρωμανού, ενώ αναζητά τους γονείς του για να υπάρξει συνάντηση, μετά από αίτημα που είχαν κάνει οι ίδιοι τηλεφωνικώς στο υπουργείο.

Όπως τόνισε, εξάλλου, ο κ. Αθανασίου, ενημερώνεται κάθε δυο ώρες και εγγράφως για την πορεία της υγείας του νεαρού κρατούμενου. «Βάζουμε την υγεία του πάνω απ’ όλα» υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι γονείς του Νίκου Ρωμανού δεν έχουν πρόθεση να συναντηθούν με τον υπουργό καθώς ισχυρίζονται ότι, όταν εκείνοι πριν λίγες ημέρες επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού μαζί του, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ: Εκμεταλλεύεστε πολιτικά το θέμα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αγρία πολιτική εκμετάλλευση. «Υπάρχει ενδεχομένως άγνοια του νομικού καθεστώτος που υπάρχει. Δηλαδή τι ζητούν από τους δικαστές; Να παραβιάσουν το νόμο ή από την Πολιτεία να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Και ο Θεός να κατέβαινε δεν μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα με βάσει το ισχύον καθεστώς».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι εν προκειμένω ο ανακριτής έκρινε πως εκκρεμούν σε βάρος του τρία εντάλματα για τρομοκρατική οργάνωση και δεν μπορεί να του δοθεί αυτή τη στιγμή εκπαιδευτική άδεια, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία του στις επικείμενες δίκες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top