Βρούτσης: Δεν κόβονται οι συντάξεις χηρείας, ούτε τα οικογενειακά επιδόματα

"Το ασφαλιστικό αξιοποιήθηκε για πελατειακές σχέσεις" είπε στην Βουλή

Βρούτσης: Δεν κόβονται οι συντάξεις χηρείας, ούτε τα οικογενειακά επιδόματα

Καθησυχαστικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις χηρείας εμφανίστηκε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, λίγες ώρες μετά την αποστολή του μέιλ της τρόικας.

Όπως είπε ο κ.Βρούτσης, η διαπραγμάτευση αφορά τους ελέγχους της νομιμότητας στην καταβολή των συντάξεων χηρείας και των οικογενειακών επιδομάτων.

«Λάθος ότι πέφτει τσεκούρι και μείωση στις συντάξεις χηρείας», ξεκαθάρισε ο υπουργός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εξηγώντας ότι το κράτος δίνει περίπου 1,7 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συγκεκριμένων συντάξεων, όμως δεν έχει γίνει έως σήμερα έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι κανόνες.

Όπως είπε, δεν έχει ελεγχθεί εάν τηρούνται τα ποσοστά μείωσης μετά την πάροδο τριετίας ή αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα κ.α.

Ο κ.Βρούτσης υπεραμύνθηκε του συμψηφισμού αγροτικών ενισχύσεων με τα χρέη προς τον ΟΓΑ δίνοντας τα εξής στοιχεία:

- Τα ετήσια έσοδα του Οργανισμού φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ και η ετήσια δαπάνη τα 4 δισ. ευρώ.

- Τέσσερις στους 10 ασφαλισμένους του ΟΓΑ οφείλουν στο Ταμείο τους.

Μιλώντας για την πορεία του ασφαλιστικού με αφορμή τη δημόσια δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ότι «οι παροχές υγείας πρέπει να είναι ανάλογες τους αριθμού ενσήμων που έχει ένας εργαζόμενος», ο κ.Βρούτσης είπε πως το πολιτικό σύστημα αξιοποίησε το ασφαλιστικό για να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις.Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι και οι συνδικαλιστές έκαναν τα στραβά μάτια όταν δίνονταν επικουρικές με πλαστά πιστοποιητικά και εφάπαξ με ποσοστά αναπλήρωσης 70%, 80% και 90%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top