Τον Στ.Θεοδωράκη ενημέρωσε ο Ν. ��ένδιας στο Πεντάγωνο

Έπαινοι του επικεφαλής του «Ποταμιού» για τον Υπουργό Άμυνας

Τον Στ.Θεοδωράκη ενημέρωσε ο Ν. Δένδιας στο Πεντάγωνο

Τον επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι» Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενημέρωσαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδιας και η στρατιωτική ηγεσία για την επιχειρησιακή δομή και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ενημέρωση παρευρέθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Πριν από την ενημέρωση, ο επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι» είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση:

«Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρο Θεοδωράκη και να τού κάνω μία αναλυτική ενημέρωση για τη σημερινή πραγματικότητα όσον αφορά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το σημαντικό ρόλο τον οποίο εκτελούν για την ασφάλεια της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.

Οτιδήποτε μάς τέθηκε ως ερώτημα από τον κ. Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του απαντήθηκε στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης που έγινε προ ολίγου, στην ειδική αίθουσα».

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με δεχθήκατε και που με ενημερώσατε. Η χώρα περνά μία πολύ μεγάλη κρίση και η αίσθηση ότι υπάρχει ασφάλεια, ότι υπάρχει ένας στρατός που αγρυπνεί, είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει κάποια στιγμή η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη» απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε:

«Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, δεν είμαι ο ειδικός, δεν έχω όλους τους φακέλους μπροστά μου, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για περικοπές σε θέματα ασφάλειας».

Πρόσθεσε όμως, πλέκοντας το εγκώμιο του κ. Δένδια:

«Εξαιρείται, βέβαια, μία ορθολογικοποίηση των δαπανών, στην οποία προφανώς προχωρά ο Υπουργός, είχαμε και μία συζήτηση περί αυτών, και τα διάφορα μαζέματα που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα Υπουργείο για να έχει τις λιγότερες δυνατές δαπάνες και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Αλλά ο Δένδιας έκανε τέτοια, είναι ιδιαίτερα ικανός, το έχει κάνει και στα προηγούμενα Υπουργεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top