Έσκασε το πρώτο αντάρτικο για το ΦΠΑ: «Δεν ψηφίζω τη ρύθμιση» λέει ο Βογιατζής

«Αν ισχύσει θα σημάνει την οικονομική κατάρρευση των νησιών»

Με το πρώτο «αντάρτικο» για το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Παύλος Βογιατζής, ξεκαθάρισε πως εάν έρθει τέτοιο μέτρο στη Βουλή, δεν πρόκειται να το ψηφίσει: «Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται κανένα θέμα περί αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Ωστόσο, από τη δική μου πλευρά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και να δηλώσω κατη��ορηματικά πως εάν όντως προκύψει τέτοιο ζήτημα, εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω καμία τέτοια ρύθμιση».

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι λόγοι που θα καταψηφίσει είναι αυτονόητοι καθώς «κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και την άμεση οικονομική κατάρρευση των νησιών μας».

«Οι οικονομίες μας στηρίζονται στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, ενώ έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε πέρα από τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου εν γένει, επιπλέον προβλήματα και ελλείψεις στις μεταφορές, τα έργα υποδομών, τις παροχές στην υγεία και την παιδεία. Με την αύξηση του ΦΠΑ συνεπώς καταργείται τόσο το αντισταθμιστικό μέτρο ως προς το αυξημένο κόστος μεταφοράς των αγαθών, όσο και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερ�� στα νησιά εκείνα, όπως αυτά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που συνορεύουν με την Τουρκία» υπογράμμισε ο κ. Βογιατζής.

«Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι παύει να ισχύει ο στόχος της ουσιαστικής κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των νησιών μας με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και οι κεντρικοί άξονες προάσπισης της στρατηγικής για μία ενιαία νησιωτική πολιτική σε ολόκληρη την ΕΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι η ενιαία αυτή νησιωτική πολιτική υπήρξε από τους βασικούς στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής στρατηγικής των τελευταίων χρόνων» κατέληξε ο βουλευτής Λέσβου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top