Στρατούλης: η κυβέρνηση με «άτσαλη κολοτούμπα» τα δίνει όλα στην τρόικα

Κριτική και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

Στρατούλης: η κυβέρνηση με «άτσαλη κολοτούμπα» τα δίνει όλα στην τρόικα

Κριτική στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσειςμε την τρόικα ασκεί ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του κόμματος, σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών για την περικοπή συντάξεων.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λίγο πριν φύγει τα δίνει όλα στην τρόικα και κάνοντας για άλλη μια φορά μία άτσαλη πολιτική κολοτούμπα αποδέχεται τις προκλητικές απαιτήσεις της για νέες περικοπές σε συντάξεις, σε μισθούς στο δημόσιο και σε συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Έφτασε μάλιστα μέχρι το σημείο να συζητά, υποχωρώντας άτακτα, την κατάργηση ακόμα και του ΕΚΑΣ και του προνοιακού τμήματος της κατώτατης σύνταξης που οι υπαλληλίσκοι της τρόικας χαρακτηρίζουν ως μη ανταποδοτικές παροχές» ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ο κ. Στρατούλης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Μια αριστερή κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί με την ψήφο και τους αγώνες του λαού θα στηρίξει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις με πρώτο βήμα την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων), για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται και θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου».

Κριτική και από άλλα κόμματα στην κυβέρνηση

Κριτική στην κυβέρνηση για το ίδιο ζήτημα άσκησαν και άλλα κόμματα. «Το «ναι σε όλα» είναι το μόνο αποτέλεσμα των υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης με τους δανειστές, με οδυνηρό αποτέλεσμα την παράταση του μνημονίου, την οποία προαναγγέλλουν πλέον στελέχη της κυβέρνησης» υποστήριξε ο τομεάρχης Οικονομικών των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

«Είτε το μνημόνιο τελειώσει τυπικά στις 31/12/2014 είτε παραταθεί για κάποιους μήνες ακόμη, είτε συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα το ΔΝΤ είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θα είναι εδώ οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ και οι επιδιώξεις του κεφαλαίου, δηλαδή τα μνημόνια διαρκείας σε βάρος του λαού» σχολίασε από την πλευρά του ΚΚΕ το γραφείο τύπου.

«Σαμαράς και Βενιζέλος τα έδωσαν όλα στους τοκογλύφους και οδηγούν τη χώρα στην απόλυτη εξαθλίωση. Άμεσα εθνικές εκλογές, να φύγουν τώρα οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι της ξενοκρατίας και να ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή, το μόνο πολιτικό κίνημα που αντιστέκεται» υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top