Σάλος με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τα τούρκικα ως μητρική γλώσσα της μειονότητας!

«Δάκτυλος» του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής από πίσω;

Σάλος με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τα τούρκικα ως μητρική γλώσσα της μειονότητας!
Σάλο έχει προκαλέσει η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ Μεμέτ στο Κοινοβούλιο για διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά νηπιαγωγεία ως μητρικής, πίσω από την οποία πολλοί εκτιμούν ότι βρίσκεται «δάκτυλος» του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής!

Μιλώντας κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο βουλευτής Ροδόπης κάλεσε προκλητικά «να πάρουμε μια γενναία και οριστική απόφαση, τη δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην περιοχή μας»!

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, «η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και στην ελληνική»!

Συνεχίζοντας σε… παραληρηματικούς τόνους, ο κ. Καρά Γιουσούφ σημείωσε ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας και τόνισε ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήταν παριστάμενος, θέλησε να υποβαθμίσει τις προκλητικές προτάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τις σχολίασε, ενώ σε ιδιαίτερα επικριτικό τόνο σχολίασαν πολλοί βουλευτές όσα είπε ο κ. Κάρα Γιουσούφ.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση μέχρι στιγμής.


*Βίντεο από enikos.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top