Guardian: Το Παρίσι θα κρίνει την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο

«Αυξάνονται οι “φόβοι” ότι η Ελλάδα θα μείνει σε πρόγραμμα»

Guardian: Το Παρίσι θα κρίνει την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο
Την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες στο Παρίσι θα κρίνουν το κατά πόσον η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο για πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο εκφράζει ο Guardian σε σημερινό άρθρο του.

«Εντείνονται οι φόβοι ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης της τρόικας θα εκτροχιάσει το ελληνικό σχέδιο για έξοδο από το μνημόνιο στο τέλος του χρόνου» αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει θέσει ως καταληκτική προθεσμία την 8η Δεκεμβρίου για την αξιολόγηση της τρόικας αλλά πλέον η διαδικασία μοιάζει «να έχει τεθεί εκτός χρόνου».

Σύμφωνα με τον Guardian, η Ελλάδα πιέζει τους συνομιλητές της να επισπεύσουν τις διαδικασίες «για να εξέλθει νωρίτερα από το κανονικό από το αντιλαϊκό πρόγραμμα διάσωσης» ωστόσο στέκεται στην άρνηση Έλληνα αξιωματούχου να τοποθετηθεί για το αν οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.
ertete.jpg
«Ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να εγκαταλείψει το σχέδιο διάσωσης έτσι ώστε, αν αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές λόγω μη εκλογής νέου Προέδρου, να μπει ενισχυμένος στην προεκλογική διαδικασία» αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η αναθεώρηση του προγράμματος προσκρούει «στα μέτρα λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις που ζητάει η τρόικα να ληφθούν».

Ο Guardian καταλήγει κάνοντ��ς λόγο για αυξημένη ένταση μεταξύ των δύο πλευρών με φόντο (και) την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή από την κυβέρνηση «χωρίς την έγκριση της τρόικας»… Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top