Die Welt: Θα επέλθει η κάθαρση στην ελληνική τραγωδία;

«Η Ελλάδα άφησε πίσω της την ύφεση μετά από 6 χρόνια»

Die Welt: Θα επέλθει η κάθαρση στην ελληνική τραγωδία;
Εκτενές άρθρο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας φιλοξενεί η Die Welt, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το «θρίλερ» με την επιστροφή της τρόικας αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «ένα από τα επιτεύγματα της ελληνικής τραγωδίας είναι ότι μετά τα όσα έχουν πάθει οι ήρωες έρχεται η κάθαρση και το κοινό αποχωρεί ανακουφισμένο».

«Κάπως έτσι είναι η παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας: για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια η χώρα άφησε πίσω της την ύφεση», σημειώνει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους αλλά και στην ελαφρά υποχώρηση της ανεργίας.

«Δεν είναι όμως ακόμη βέβαιο εάν έτσι τελειώνει όντως το ελληνικό δράμα. Η οικονομική ανάκαμψη παραμένει αδύναμη και η πολιτική κατάσταση αβέβαιη. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από τους διεθνείς δανειστές. Επιπλέον μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές, εάν η μητρόπολη της ευρωκρίσης καταφέρει να συμφωνήσει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 8ης Δεκεμβρίου με τους πιστωτές της. Το δράμα δεν έχει τελειώσει ούτε για τις χρηματαγορές. Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν στα ύψη» προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Η Die Welt σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της 11 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ωστόσο, προκειμένου να μπορέσει να κλείσει με αυτά τα μέσα δημοσιονομικά κενά του 2015, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα.

Όπως τονίζει στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την κυβέρνηση και εξαιτίας των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Ελλάδα που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «να ακυρώσει τις συμφωνίες με την Τρόικα και να προκαλέσει έτσι μια νέα οικονομική κρίση». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top