Λοβέρδος: Ο αγώνας που δίνουμε τους τελευταίους μήνες είναι ο πιο σημαντικός

«Εάν η πιστωτική γραμμή συνοδευτεί από πρόγραμμα, τότε η διαπραγμάτευση απέτυχε»

Λοβέρδος: Ο αγώνας που δίνουμε τους τελευταίους μήνες είναι ο πιο σημαντικός
«Ο αγώνας που δίνουμε αυτούς τους τελευταίους μήνες είναι ο πιο σημαντικός, να φύγουμε από την ανάγκη να δανειζόμαστε βάσει προγραμμάτων» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του STAR «Στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η κρίση επιτέθηκε στο κράτος της ακμής, το κοινωνικό κράτος, δηλαδή «την Παιδεία, την Υγεία, την κοινωνική πρόνοια και τους μισθούς» και πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα τα οποία «θα ξεπεράσει μόνο η ανάπτυξη και όχι οι φωνές, τα ψέματα και η δημαγωγία».
«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επιστρέψουμε σε παλαιές πρακτικές με το μάθημα που έχουμε πάρει αυτά τα 4 χρόνια. Όλη αυτή την περίοδο είναι πολλά τα προβλήματα και οι απώλειες αλλά και τα κέρδη, τα οποία θα απολαύσουμε εν καιρώ. Πχ. η μείωση της διαφθοράς, αύξηση ανταγωνιστικότητας κλπ. Είμαστε σε ένα κράμα καλού και κακού» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.
Αναφερόμενος ο ίδιος στην πιστωτική γραμμή που θα συνοδεύσει τη χώρα στην έξοδο στις αγορές, δήλωσε: «Εάν υπάρξει πιστωτική γραμμή και συνοδευόμαστε με νέο πρόγραμμα, τότε η διαπραγμάτευση δεν πήγε καλά. Αν όχι, τότε γυρίζουμε σελίδα. Σε δύο εβδομάδες θα ξέρουμε το αποτέλεσμα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top