Συναντήθηκε ο Θεοδωράκης με τον Παπούλια - Τι δώρο του έκανε; (ΦΩΤΟ)

Τι δήλωσαν για την εκλογή του επόμενου ΠτΔ

Συναντήθηκε ο Θεοδωράκης με τον Παπούλια - Τι δώρο του έκανε; (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται το μπαράζ συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς… Σήμερα ήταν η σειρά του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος δεν πήγε μάλιστα στο Προεδρικό Μέγαρο με άδεια χέρια.

potami3.jpg

«Κύριε πρόεδρε θέλω να σας κάνω ένα δώρο» είπε ο κ. Θεοδωράκης μόλις συνάντησε τον κ.Παπούλια και τότε έβγαλε από την τσέπη του ένα κόκκινο στικάκι (ούτε μπλε, ούτε πράσινο) και το παρέδωσε στον Πρόεδρο, ο οποίος το κοίταζε περίεργα.

potami.jpg

Η αγωνία έλαβε τέλος, όταν ο γνωστός δημοσιογράφος του εξήγησε ότι είναι η τηλεοπτική εκπομπή από τους «Πρωταγωνιστές» που έκανε τον Φεβρουάριο του 2005 ότ��ν ο κ. Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 279 ψήφους: «Απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί διαφορετικά θα είναι ήττα του κοινοβουλευτισμού», είπε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης.

potami4.jpg

Από την πλευρά του, ο κ.Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα ότι τώρα με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπάρξει μια πλειοψηφία τέτοια που να εκλέξει έναν πρόεδρο «που θα είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων, θα ενώσει όλους του Ελληνες και νομίζω ότι αυτός είναι ο βασικός και ουσιαστικός ρόλος ενός προέδρου που δεν έχει ιδιαίτερες εξουσίες και όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία».

«Πρέπει να πάει μπροστά ο τόπος» πρόσθεσε ο κ.Παπούλιας.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που μας ενώνει, όπως ένωσε τότε ο Παπούλιας. «Αυτή είναι η δική μου πρόταση για να μη λέμε μόνο λόγια για το θέμα της συναίνεσης» είπε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, εξηγώντας πως «ένας πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία της Βουλής θα είναι μία ήττα του κοινοβουλευτικού μας συστήματος. Ο πρόεδρος πρέπει να βγαίνει με μεγάλη πλειοψηφία».

potami7.jpg

Στην συνέχεια, ο κ.Παπούλιας είπε ότι «σε όλους τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων που συνάντησα μέχρι σήμερα υπογράμμισα την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top