Μανιάτης: Η Ελλάδα αποτελεί όαση μέσα σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή

Πρώτη ανάρτηση: 06/11/2014, 00:03

«Όαση» και «άγκυρα σταθερότητας» σε μια εξαιρετικά αποσταθεροποιημένη περιοχή χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο περιοδικό «Europolitics», το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Ουάσιγκτον.
Με τίτλο «Συνηγορώντας υπέρ ενός ελληνικού κόμβου ενέργειας», το πολιτικό έντυπο σημειώνει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της και εμφανίζεται ως περιφερειακός κόμβος που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), καταδίκασε την «παράνομη και επιθετική» παρουσία τουρκικού ερευνητικού σκάφους εντός της κυπριακής ΑΟΖ, υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα οποία οι κινήσεις της Τουρκίας προκαλούν «σοβαρή ανησυχία».
Ο ίδιος, δήλωσε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μετάβαση «από τη λιτότητα στην ανάπτυξη» και πως ο τομέας της ενέργειας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτής της στρατηγικής, ενώ παρουσίασε λεπτομερώς τα ευρωπαϊκά ενεργειακά έργα κοινού ενδιαφέροντος και τόνισε την ανάγκη εύρεσης επενδυτών ώστε αυτά να καρποφορήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top