ΚΕΔΕ με Κουκουλόπουλο για τους Δήμους της περιφέρειας και… βοσκότοπους

Στην ατζέντα και αρδευτικό νερό-αποζημιώσεις

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο, είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, για θέματα δήμων της περιφέρειας και ειδικά για τους βοσκότοπους.

Από τον κύριο Κουκουλόπουλο επισημάνθηκε ότι το υπουργείο προσβλέπει στη συνεργασία τόσο με το νέο Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. όσο και με τις τοπικές αρχές των καλλικρατικών δήμων, για την υποστήριξη της προσπάθειας να αναπτυχθεί η ύπαιθρος στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, κατά την οποία ο πρωτογενής τομέας καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας.

Ο πρόεδρος των δημάρχων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επιβεβαίωσε την πρόθεσή για διαρκή συνεργασία, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών της περιφέρειας στην προκειμένη περίπτωση.

Επισήμανε ακόμη τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι σχετικά με το αρδευτικό νερό, καθώς και την αξιολόγηση των επιλέξιμων εκτάσεων των βοσκοτόπων που διανέμονται στους κτηνοτρόφους και ζήτησε να δοθούν άμεσες λύσεις σε αυτά. Ειδικά για το δεύτερο θέμα ζητήθηκε η υποστήριξη για την σωστή αποτύπωση των επιλέξιμων εκτάσεων που διανεμήθηκαν στους κτηνοτρόφους ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα κατανομής που παρουσιάσθηκαν.

Παράλληλα για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης των δικαιούχων που έχουν προκύψει από την κατανομή αυτή, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού, ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top