Π. Σκουρλέτης: «Εκλογές το 2016 είναι σαν να λέμε ότι θα σβήσει ο ήλιος»

«Μηδενικές οι πιθανότητες να μη γίνουν πρόωρες εκλογές»

Π. Σκουρλέτης: «Εκλογές το 2016 είναι σαν να λέμε ότι θα σβήσει ο ήλιος»

​«Εκλογές το 2016, είναι σαν να λέμε ότι θα σβήσει ο ήλιος», δήλωσε με νόημα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σήμερα, το πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχει μία ανίσχυρη κυβέρνηση, μία αδύναμη συγκυβέρνηση, η οποία δεν είναι αντιπροσωπευτική και, την ίδια στιγμή, καλείται να χειριστεί πολύ κρίσιμα πράγματα που δεν αφορούν μόνο το διάστημα μέχρι το 2016, αλλά τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό νομίζω ότι δημιουργεί τη βάση της απονομιμοποίησης, για να μπορεί να χειριστεί από μόνη της μία μειοψηφική κυβέρνηση τόσο κρίσιμα ζητήματα», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Α. Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι αρνείται τη συναίνεση για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από μια πιο αντιπροσωπευτική Βουλή, μετά τις εκλογές.

«Η επόμενη Βουλή, η οποία θα είναι και πιο αντιπροσωπευτική και πιο γνήσια, θα πρέπει να αποφασίσει το πρόσωπο. Από κει και πέρα, νομίζω ότι εδώ πρέπει όλοι να καταθέσουμε την πολιτική μας δέσμευση ότι θα κινηθούμε συναινετικά. Και προσέξτε την αντίφαση. Ενώ ο κ. Σαμαράς επιδιώκει τη συναίνεση των 180 ψήφων, την αρνείται στην επόμενη Βουλή. Και αποκαλύπτεται. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν θέλει ούτε τη συνεννόηση ούτε τη συναίνεση. Έχει επιλέξει ως μόνιμη στρατηγική του την ένταση και την κινδ��νολογία και προφανώς, αν πήγαινε σε μία στοιχειώδη αποδοχή του τρόπου συζήτησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αποδυνάμωνε αυτή του την προεκλογική τακτική. Περί αυτού πρόκειται. Άρα, αυτό τον καθιστά αρκετά ακραίο, όπως έχει δείξει άλλωστε πως είναι ακραίος σε όλη του την πολιτική διαδρομή», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top