Δυσαρέσκεια Δούρου επειδή δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη με Σαμαρά

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για «πολιτική αποκλεισμών»

Δυσαρέσκεια Δούρου επειδή δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη με Σαμαρά

Την έντονη αντίδραση της Ρένας Δούρου προκάλεσε η μη πρόσκλησή της στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσαν οι χθεσινές πλημμύρες, επιστρέφοντας απευθείας από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η περιφερειάρχης Αττικής καταγγέλλει «πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη» και χαρακτηρίζει αποκαλυπτική την συγκεκ��ιμένη ενέργεια «του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίωνα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο».

Κατά την κ. Δούρου επίσης, πρόκειται για μία αντιμετώπιση που εντάσσεται «σε έναν προεκλογικού τύπου σχεδιασμό, ο οποίος απάδει της κρισιμότητας της δύσκολης συγκυρίας».

Η ίδια προσθέτει ότι «σήμερα, που οι πολίτες των δήμων της Αττικής μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη. Μια πολιτικάντικη πολιτική που ευθύνεται για το γεγονός ότι εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία παραμένει ζητούμενο».

Η περιφερειάρχης Αττικής καταλήγει στη δήλωσή της: « Σήμερα εκείνο που χρειάζεται είναι η καταγραφή των προτεραιοτήτων, η άμεση δρομολόγηση των αποζημιώσεων καθώς και η επείγουσα προώθηση μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που αναμένουν οι πολίτες από έναν σύγχρονο δημόσιο μηχανισμό και όχι παλαιοκομματικές αντιλήψεις για δημιουργία εντυπώσεων στα συντρίμμια κατεστραμμένων περιουσιών» καταλήγει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top