Δ. Στρατούλης: «Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν επαρκεί»

«Έπρεπε να λύνει οριστικά το πρόβλημα για χιλιάδες πολίτες»

Δ. Στρατούλης: «Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν επαρκεί»

​Ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν επαρκεί δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Εμείς δεν θεωρούμε ικανοποιητική τη ρύθμιση αυτή. Δεν επαρκεί. Έπρεπε να λύνει οριστικά το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να ανακουφίζει ουσιαστικά χιλιάδες πολίτες», είπε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Εδώ υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν παγίδες. Συνεχίζει να επιβάλλεται επιτόκιο στο ποσό της οφειλής. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τις δόσεις να δώσουν θα πληρώσουν τους τόκους; Είναι πολύ μικρές οι μειώσεις που κάνουν στις προσαυξήσεις. Όσο αυξάνονται οι δόσεις τόσο μικρότερες περικοπές γίνονται στις προσαυξήσεις. Μα τις περισσότερες δόσεις τις ζητούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά αδύναμοι. Άρα αυτοί θα έχουν λιγότερες περικοπές; Το βασικότερο είναι ότι δεν συνδέεται το ποσό της δόσης, με τη δυνατότητα αποπληρωμής. Δηλαδή με το εισόδημα του».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει πριν από δέκα μέρες και στην οποία δεν προβλεπόταν ούτε τόκος, ούτε συνδεόταν με το εισόδημα του οφειλέτη.

«Η δυνατότητα του καθένα έχει να κάνει και με το αν έχει ή δεν έχει εισόδημα. Βάση του εισοδήματος που έχει πλέον ή δεν έχει, μπορεί ή δεν μπορεί να πληρώσει. Δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν αυτά τα πράγματα που λέμε. Ίσα ίσα φοβόμαστε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευσή του. Δεν έχουμε τέτοιες αυταπάτες από την κυβέρνηση. Έχετε δει και τις αντιδράσεις των εμπόρων και των βιοτεχνών που λένε ότι δεν λύνει το πρόβλημα η συγκεκριμένη ρύθμιση», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top