Νέα σύσκεψη σήμερα Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου

Να κλείσει το θέμα των κόκκινων δανείων ζητά ο πρωθυπουργός

Νέα σύσκεψη σήμερα Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου

​Νέα συνάντηση στις 18:00 το απόγευμα θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα εν όψει της επιστροφής της τρόικας.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συζητήσουν και όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να υπάρξει η καλύτερη προετοιμασία για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι συνεχείς συναντήσεις το τελευταίο 24ωρο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, αποδεικνύει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η εμπλοκή που έχει εμφανιστεί όσον αφορά στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κυβέρνηση, αφού είναι στον αέρα μια από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση «επείγεται» να τακτοποιήσει το θέμα των κόκκινων δανείων, επαναλαμβάνοντας ότι η τρόικα απαιτεί μια λύση πακέτο τόσο για τα κόκκινα δάνεια, όσο και για τις ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και στους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης να βρουν αμέσως τη χρυσή τομή για τον αριθμό των δόσεων και τις οφειλές.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όταν επιστρέψει η τρόικα, η ρύθμιση για κόκκινα δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πρέπει να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία.

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, μετά τη σύσκεψη του Γκίκα Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργό, ακολούθησε ευρύτατη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, Εργασίας, Γ. Βρούτση Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και των υφυπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Γ. Μαυραγάνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χ. Λαζαρίδης.

Κατά τη σύσκεψη αυτή συμφωνήθηκε να πυκνώσουν οι επαφές μεταξύ των υπουργείων, ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα πριν από το τέλος του μήνα.

Αυτό που θέλουν να οριστικοποιήσουν στην κυβέρνηση είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά και να επιτευχθεί μια σύγκλιση, ώστε να εναρμονιστούν οι επιμέρους όροι.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην χθεσινή σύσκεψη συμφωνήθηκε η εσωτερική εναρμόνιση των όρων που θα ισχύουν για τις εφορίες και για τα ασφαλιστικά ταμεία για τους συνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου, ώστε να συνεχίσουν την τωρινή ρύθμιση και να μην μεταπηδήσουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όσον αφορά στους οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι ήδη στην ρύθμιση της «Νέας Αρχής» με τις 48 δόσεις, αποφασίστηκε να δοθεί… μπόνους η μείωση του επιτοκίου 4,6% και η μείωση των προσαυξήσεων κατά 10%, ώστε να συνεχίσουν να πληρώνουν μικρότερα ποσά μέχρι να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top