Αγριεύει η κόντρα Μητσοτάκη με τ�� ΠΑΣΟΚ

«Ότι συζητάμε με την τρόικα, έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ»

Αγριεύει η κόντρα Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ
Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, με αφορμή το μισθολόγιο του Δημοσίου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μια πραγματική διετής δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό.
Όσον αφορά στις αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε με νόημα:
«Ότι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει δημοσιεύματα, που μάλιστα δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποκάλυψε επίσης ότι εξετάζεται μερικό ξεπάγωμα μισθολoγικών προαγωγών, ενώ για το θέμα της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου είπε:
«Υπάρχει, για παράδειγμα, προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ένα υπουργείο που παίρνει 600 ευρώ περισσότερα απ' ότι το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα υπόλοιπα υπουργεία. Η παρέμβαση θα είναι μισθολογικά ουδέτερη, ότι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους».
Ο κ. Μητσ��τάκης μάλιστα επεσήμανε ότι αν η κυβέρνηση εφάρμοζε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό τις μεταρρυθμίσεις, αυτό θα είχε θετικό αντίκτυπο και δημοσκοπικά.
«Αν ήμασταν πιο τολμηροί και τις εφαρμόζαμε με μεγαλύτερη πειστικότητα και μεγαλύτερο ενθουσιασμό, θα μπορούσαμε να αποδίδουμε και καλύτερα δημοσκοπικά», είπε.
Τέλος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι με τις πολιτικές που πρεσβεύει, η χώρα είναι καταδικασμένη να μπει σ�� νέο μνημόνιο.
«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την ιδέα να φύγει από το ευρώ. Από τη στιγμή που η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει το χρέος δεν θα αποδώσει, θα έχει δύο επιλογές για να χρηματοδοτήσει την οικονομία: ή θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους πιστωτές ή θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη και να τυπώσει χρήμα», είπε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top