Νέα κόντρα Βούλτεψη-Λαφαζάνη: Η… Τσίπρα-land και το απαγορευμένο κούρεμα

Η διαχείριση του χρέους διχάζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Νέα κόντρα Βούλτεψη-Λαφαζάνη: Η… Τσίπρα-land και το απαγορευμένο κούρεμα
Νέα κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη ξέσπασε στον Real FM.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν καλεί ο πρωθυπουργός τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να συνεννοηθούν για τα θέματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, του χρόνου διεξαγωγής εθνικών εκλογών, αλλά και για το θέμα του χρέους, τόνισε πως «τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να υπάρχει καθώς η θητεία της Βουλής λήγει το 2016» και πρόσθεσε: «Οι βρεγμένες γάτες των τελευταίων ημερών κυκλοφορούν ανάμεσά μας πια. Είδαν τι έγινε, πήραν το μάθημά τους, κατάλαβαν πάρα πολύ καλά τι θα συμβεί αν επιμένουν σε αυτά τα ηρωικά που λένε και τώρα προσπαθούν να πουν: “αν το χρέος δεν είναι έτσι κι αλλιώς, εάν εμείς πούμε αυτό” κ.α. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση και υπήρξε σε όλες τις χώρες, έστω και με τις διαφωνίες τους. Κατάλαβαν ότι υπάρχει το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα». Παράλληλα, έκανε λόγο για διχασμένο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Η ίδια στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Λαφαζάνη, σημειώνοντας: «Δεν μπορεί να λέμε: “εμείς θα κάνουμε του κεφαλιού μας κι εσείς θα μας κρατάτε στο ευρώ και θα μας χρηματοδοτείτε”, γιατί αυτό εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά θυσία για το ευρώ λέει ο κ. Λαφαζάνης. Μα θυσία κάνουμε μέσα στα σπίτια μας, για τα παιδιά μας, για τα οικονομικά μας. Το καμιά θυσία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν».

Τέλος, η κα Βούλτεψη έκανε λόγο για… Τσίπρα-land που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ θα υπάρχει αυτό το οποίο εγώ ονομάζω Τσίπρα-land, που δεν θα γίνεται καμία θυσία, αλλά θα έρχονται τα λεφτά και θα τρέχουν από τα μπατζάκια μας. Μία χώρα όπου θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, θα ξοδεύει ό,τι θέλει, οι ΔΕΚΟ θα δανείζονται με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα υπάρχει ανισοκατανομή σε όλα, δεν θα παράγουμε τίποτα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν του λες πρέπει να αναπτύξουμε τον τουρισμό λέει είναι κορεσμένη η χώρα θα πειράξετε το περιβάλλον. Κι όταν του λες πρέπει να βγάλουμε τους υδρογονάνθρακες, το αέριο δηλαδή και το πετρέλαιο, λέει ναι αλλά θα κάνουμε έναν δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό. Δεν τους πιάνεις πουθενά».

Λαφαζάνης: Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενωμένος από ποτέ» απάντησε στην κα Βούλτεψη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η κ. Βούλτεψη προφανώς εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Το πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και ότι το να καταθέσεις μια διαφορετική άποψη, να εκφωνήσεις κάτι το διαφορετικό, να καταθέσεις μια τροπολογία δεν σημαίνει ότι διχάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και διαιρείται» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τη φρασεολογία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της διαγραφής του χρέους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είπε: «Η συλλογική μας κατεύθυνση είναι ότι θα διεκδικήσουμε με όλα τα δημοκρατικά μέσα που διαθέτουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και θα το κάνουμε αυτό όχι γιατί είμαστε παράξενοι ή μπαταχτσήδες όπως μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια είναι να επιβιώσει αυτός ο τόπος και να έχει μέλλον». Παράλληλα, χαρακτήρισε «μαχαιριά πισώπλατη» τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

«Όλοι σχεδόν ομόφωνα οι οικονομολόγοι μιλάνε για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το "κούρεμα" όμως είναι απαγορευμένη λέξη για το κυβερνητικό μπλοκ. Όχι μόνο απαγορευμένη. Αν εγκρίνει ο ελληνικός λαός το πρόγραμμά μας, εγκρίνει τη διαγραφή του μεγαλύτερους μέρους τους χρέους εφόσον δίνει τη συγκατάθεση του σε αυτήν την κατεύθυνση εφόσον στηρίζει την κατεύθυνση αυτή με αποφασιστικότητα και αγώνες, εμείς έχουμε τις δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με επιτυχία» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top