21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας των μελών της κυβέρνησης!

21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας των μελών της κυβέρνησης!

21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας νυν υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και η οποία απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι 21 βουλευτές ζητούν συγκεκριμένα από τον υπουργό Δικαιο��ύνης να επιβεβαιώσει ότι οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης , εκτός από την ετήσια υποβολή του «πόθεν έσχες» δεν εξαιρούνται από το νόμο 4065/2012 και ότι ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο αναδρομικά και υποχρεωτικά για την περιουσιακή τους κατάσταση.

«Η σημασία ελέγχου από ειδικό σώμα του “πόθεν έσχες” όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έχει επανειλημμένως τονιστεί από την κυβέρνηση και έγινε πράξη με το νόμο 4065/2012. Ωστόσο, ούτε στον εν λόγω νόμο αλλά ούτε και στη τροπολογία που ακολούθησε τον Μάρτιο του 2014 δηλώνεται ρητά ότι στον σχετικό έλεγχο εμπίπτουν και όσοι υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα, πρόβλεψη η οποία ωστόσο θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου” αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Υποστηρίζουν επίσης ότι «πρόκειται για μια ρύθμιση που θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική ζωή του τόπου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Γιάννης Καράμπελας, Χρίστος Δήμας, Ηλίας Βλαχογιάννης, Μιχάλης Ταμήλος, Διονύσης Σταμενίτης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θύμιος Καρανάσιος, Δάνης Τζαμτζής, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κώστας Σκρέκας, Άννα Καραμανλή, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Μάνος Κόνσολας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Γιώργος Δεικτάκης, Μενέλαος Βλάχ��εης, Γιάννης Πασχαλίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Μάξιμος Σενετάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top