Καθησυχαστική παρέμβαση Χαρδούβελη – Πυρά Κακλαμάνη σε Σαμαρά και ΥΠΟΙΚ

Αισιόδοξος ο υπουργός για την ανάπτυξη της χώρας-Έξαλλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Καθησυχαστική παρέμβαση Χαρδούβελη – Πυρά Κακλαμάνη σε Σαμαρά και ΥΠΟΙΚ

Αισιόδοξος ότι θα "γυρίσει ο τροχός" και το Χρηματιστήριο θα πάρει και πάλι τα πάνω του εμφανίστηκε στην Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης

Σύμφωνα με τον «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας το κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ούτε τις προοπτικές της, καθώς όπως είπε η Ελλάδα είναι πρωταθλητής της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ σε δημοσιονομική προσαρμογή και σε μεταρρυθμίσεις.

«Αυτή η πορεία προς την ανάπτυξη αποτελεί μια απτή πραγματικότητα. Φυσικά το μέλλον δε θα είναι ανέφελο, αλλά δεν θα θυμίζει σε τίποτε την επώδυνη πορεία που περάσαμε» τόνισε.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τις αντιδράσεις των αγορών, ο κ.Χαρδούβελης είπε «πολλές φορές οι αγορές είναι υπερβολικές και νευρικές στις αντιδράσεις τους» και πρόσθεσε ότι «οι έως τώρα επιτυχίες μας δίνουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε λελογισμένα και μεθοδικά βήματα αποκατάστασης αδικιών.Η χώρα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει σε συνεργασία με τους πιστωτές της».

Ο υπουργός κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συναινέσουν με την κυβέρνηση ώστε να πάει μπροστά η οικονομία και η κοινωνία.

«Η προσήλωση στους στόχους μας και η μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση μπορούν να μας οδ��γήσουν σε έξοδο από κρίση πολύ πιο γρήγορα από τα αναμενόμενα. Έχουμε ευθύνη να βλέπουμε μπροστά και η πολιτική μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία και την κοινωνία» σημείωσε.

Τέλος, ο κ.Χαρδούβελης προανήγγειλε ότι θα ανακοινωθούν μέτρα που θα διευκολύνουν τη ρευστότητα από την ΕΚΤ στις τράπεζες και αντίστοιχα θα διευκολυνθεί και η ρευστότητα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.

Επίθεση Απόστολου Κακλαμάνη σε Χαρδούβελη και Σαμαρά

Το κλίμα αισιοδοξίας ωστόσο «στράβωσε» λίγο αργότερα στο Κοινοβούλιο, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης επιτέθηκε στον κ. Χαρδούβελη και τον πρωθυπουργό.

«Δεν ξέρω ποιοι επέλεξαν ή επέβαλλαν τον κ. Χαρδούβελη για Υπουργό Οικονομικών. Μπορεί να είναι πολλοί ισχυροί, αλλά αν κρίνω από την εμφάνισή του, δεν σέβονται το κοινοβούλιο μιας και ο εκλεκτός τους δεν σέβεται το κοινοβούλιο. Ονομάζουν ότι το άθλιο κομματικό μας σύστημα είναι πολιτικό. Κάνουν λάθος. Πολιτικό σύστημα είναι η προεδρευόμενη Δημοκρατία. Δεν ξέρω τι έχουν υπόψιν τους και ποιο είδος δημοκρατίας έχουν υπόψιν τους» είπε και συνέχισε «Ο κ. Χαρδούβελης απαξίωσε επί ένα μήνα να έρθει στη Βουλή να πει την άποψή του. Δεν μπορώ να ανεχθώ να απαντά ο κ. Χαρδούβελης σε μη αναπτυχθείσα ερώτηση», ανέφερε.

«Πήγατε στην κ. Λαγκάρντ και μας είπατε ‘πάμε καλά’. Πού παμε καλά; Στα σπρεντς;», ρώτησε, τονίζοντας ότι βγαίνοντας από το μνημόνιο θα πρέπει να έχουμε ‘μαξιλάρι’. «Ποιο είναι το πρόβλημά μας; Θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο. Βέβαια. Ολόκληρα κόμματα στήθηκαν πάνω στο αντιμνημόνιο. Η αλήθεια είναι όμως ότι τότε δεν είχαμε ούτε ένα ευρώ. Και τώρα για να βγούμε, πρέπει να έχουμε μαξιλάρι», είπε, τονίζοντας ότι η «προληπτική γραμμή» που προτείνεται θα έχει όρους και προϋποθέσεις. «Πώς θα το πείτε; Μνημόνιο; Κάπως αλλιώς; Όπως και να το πείτε, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό;», διερωτήθηκε.

Πάντως ο κ. Κακλαμάνης αιτιολόγησε και την ψήφο που έδωσε πρόσφατα στην κυβέρνηση, αλλά και τις ψήφους που δίνει στα νομοσχέδια λέγοντας ότι πρόκειται για «ψήφο ανοχής στο μη χείρον, αλλά αυτό είναι το χειρότερο».

«Η χώρα κάθε μέρα πηγαίνει στα βράχια» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top