Πάει Μιλάνο σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

Σύνοδος κορυφής Ε.Ε. - Ασίας

Πάει Μιλάνο σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

​Στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Ασίας, που διεξάγεται στο Μιλάνο, θα βρίσκεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, που θα έχει συνάντηση, μεταξύ άλλων, και με τον Κινέζο ομόλογό του.

Η Σύνοδος, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία αλλά και στην Μέση Ανατολή με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ παρόντες θα είναι όλοι οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε., ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο πρωθυπουργός της Κίνας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 10:30 και με τον Κινέζο ομόλογό του. Λι Κετσιάνγκ, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, με επίκεντρο τη συνεργασία στο λιμάνι του Πειραιά, το θέμα των σιδηροδρόμων και την ενδεχόμενη συμμετοχή κινεζικών κεφαλαίων στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Η παρουσία του κ. Σαμαρά στο Μιλάνο έρχεται την ώρα που οι αγορές εκφράζουν επιφυλακτικότητα απέναντι στην ελληνική οικονομία (με τα επιτόκια να έχουν φτάσει στα ύψη και το χρηματιστήριο να έχει «βουλιάξει» σχεδόν 10% σε δύο ημέρες), την οποία πυροδοτούν και η πολιτική αντιπαράθεση και το κλίμα πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top