Όλγα Κεφαλογιάννη: Τι συζήτησε με την Αμάλ - Πως περιγράφει τη σύζυγο του Κλούνεϊ

«Διαχρονικό αίτημα της Ελλάδας η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τι συζήτησε με την Αμάλ - Πως περιγράφει τη σύζυγο του Κλούνεϊ
Για «διαχρονικό αίτημα της ελληνικής Πολιτείας» σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων έκανε λόγο η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο Mega.

«Είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, ένα διαχρονικό αίτημα της ελληνικής πολιτείας. Το προσεγγίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Έχουμε πετύχει τη σύσταση της ΟΥΝΕΣΚΟ για διαμεσολάβηση μεταξύ της Ελλάδας και της Βρετανίας» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, εξηγώντας ότι η παρουσία της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι από μόνη της μια τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα: «Η παρουσία μιας διάσημης κυρίας προβάλλεται παντού και βοηθά στην προβολή της χώρας σε μια φάση που ούτως ή άλλως η Ελλάδας έχει γίνει "της μόδας" και ύπαρχει τουριστικό αλλά και επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα».

Περιγράφοντας την δικηγόρο από το Λίβανο, η κα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για «εξαιρετικά συμπαθή και εξαιρετικά φιλική κυρία», ενώ αποκάλυψε ότι οι δύο τους -εκτός από το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα- είχαν πολλά να συζητήσουν και «για τις σπουδές και τις καριέρες μας γιατί είμαι και εγώ δικηγόρος».

Η υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά «θα εξετάσει τις προτάσεις και θα αποφασίσει για το πώς κινηθεί», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι έχουμε και στην Ελλάδα εξαιρετικούς δικηγόρους των οποίων «θα ζητηθεί η άποψη και υποστήριξη», ωστόσο πρόσθεσε πως «θα πρέπει να έχουμε πάντα και την πλευρά του διεθνούς δικαίου».

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη χαμογελώντας αποκάλυψε πως ισχύει το ότι η κα Αλαμουντίν δεν είχε κατάλληλα παπούτσια για να ανεβεί στον Iερό Βράχο της Ακρόπολης και πως ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας προσφέρθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top