Γ. Χαρδούβελης: «Η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης»

«Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης»

Γ. Χαρδούβελης: «Η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης»

​Απάντηση σε ερώτηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων έδωσε ο υπουργός Οικονικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος τόνισε ότι η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης, ειδικά σε εποχή κρίσης, που οι σχετικές αποφάσεις αφορούν στην επιβίωση της χώρας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό, έπειτα από δηλώσεις του κ. Χαρδούβελη στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, για τη λύση που αναζητά η κυβέρνηση σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια, μετά και από τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Στην ερώτηση αυτή ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «οι δηλώσεις αυτές αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος» και ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει αν θα ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να προασπίσει το ρόλο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Χαρδούβελης πάλι στην απάντησή του αναφέρει ότι «οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τις απολαβές των δικαστικών και των ενστόλων, έχουν σημαντική επίπτωση στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου και άρα στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι κάθε κυβέρνηση που έχει κερδίσει τη λαϊκή εντολή είναι ελεύθερη να διαμορφώσει τη δημοσιονομική της πολιτική μέσω της κατάρτισης του προϋπολογισμ��ύ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αξιοποιεί όλα τα μέσα που της παρέχει ο νόμος, προκειμένου να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top