Μετά τον Λυκούδη και ο Σηφουνάκης θέλει... κυβέρνηση εθνικής ενότητας

"Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ"

Μετά τον Λυκούδη και ο Σηφουνάκης θέλει... κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Στην ... γραμμή του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος πρότεινε νωρίτερα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης κατά την ομιλία του στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ.Σηφουνάκης καταλόγισε έλλειψη στρατηγικής στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας την ανάγκη η πλειοψηφία και η μειοψηφία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα.

«Ποια η στρατηγική της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής; Αυτοσκοπός είναι η κυβέρνηση; Μπορεί να εξηγήσει πως θα κυβερνήσει σε αυτό το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Σηφουνάκης τονίζοντας πως « ακόμα και αν υπάρξει αυτοδυναμία, καμία κυβέρνηση στο εξής δεν θα μπορεί με οριακή πλειοψηφία για πολύ χρόνο να κυβερνήσει».

«Έχουν ευθύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων πλειοψηφία και μειοψηφία… Όπως είπε και ο κ. Λυκούδης θα υπάρξει μια στιγμή που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει τομές και να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει» πρόσθεσε.

Ο κ. Σηφουνάκης, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να ξεκαθαρίσει εάν και ο ίδιος τάσσεται υπέρ του σχηματισμού του λεγόμενου και ως «μεγάλου συνασπισμού» είπε πως θεωρεί «αναγκαία την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει», τόνισε ωστόσο πως «δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο από την παρούσα Βουλή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top