Βίτσας για αλλαγή Άδωνι με Νεράντζη: O ΛΑΟΣ κάνει τη ΝΔ

«Θέλουμε πολιτική λύση για το χρέος»

Βίτσας για αλλαγή Άδωνι με Νεράντζη: O ΛΑΟΣ κάνει τη ΝΔ

​Την αντικατάσταση του Άδωνι Γεωργιάδη από τον Τάσο Νεράντζη στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σχολίασε με αιχμηρό τρόπο το πρωί της Τετάρτης ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

«Βλέπω μια σύνδεση των πραγμάτων σε σχέση με την αλλαγή Γεωργιάδη από τον Νεράντζη. Σκεφθείτε την εικόνα να είναι ο (Βορίδης) εισηγητής και ο Γεωργιάδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Δηλαδή, ο ΛΑΟΣ κάνει τη Ν.Δ… Δεν μπορώ να ξέρω (αν υπάρχει εσωτερικό θέμα), αλλά κάνω μια εκτίμηση πώς σκέφτηκε το επιτελείο της κυβέρνησης. Το βασικό ζήτημα είναι να σκεφθεί κανείς με ποιο τρόπο βλέπουν – και αυτό είναι δικό τους θέμα – την ημέρα μετά ή την ημέρα πριν τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι μια σκλήρυνση προς ακροδεξιά κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βίτσας μιλώντας στο Bήμα Fm.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ.Βίτσας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει πολιτική λύση, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως «ο Νίκος Χουντής, έχει αναλάβει να συγκροτήσει ως εισήγηση τη διαπραγματευτική τακτική σε νομικό, πολιτικό και διεθνές επίπεδο».

«Η λύση είναι αυτή που υπήρξε για τη Γερμανία το 1953. Μια λύση πολιτική, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης. Μπορεί να μπει εδώ ένα θέμα ποιο είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ή με ποια τεχνική μπορεί να γίνει η αποπληρωμή του, αλλά αυτό δεν είμαι εγώ ειδικός να το γνωρίζω. Τεχνικές υπάρχουν. Αλλά όταν μπαίνεις σε μια σκληρή ��ιαπραγμάτευση, όπου και ο άλλος έχει επιχειρήματα, μπαίνεις σ’ αυτήν με ένα στόχο και τα δικά σου επιχειρήματα» είπε ο κ.Βίτσας.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα ενδεχόμενης μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Βίτσας είπε «υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Υπάρχει το πρόγραμμα, η πολιτική και η αξιοπιστία. Των προσώπων, η πολιτική και η προγραμματική. Εδώ, έχουμε ένα κόμμα που επαίρεται συνεχώς ότι σώζει την Ελλάδα, αλλά πάντοτε βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ακολουθεί πάντοτε τη μνημονιακότερη πολιτική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top