Διαβεβαίωση Δένδια: «Θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία»

Τί ανακοίνωσε για τους πλειστηριασμούς και την φορολογία ο ΥΠΑΝ

Διαβεβαίωση Δένδια: «Θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία»
​Την διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία έδωσε σήμερα ο υπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.«Το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να αφήσει την πρώτη κατοικία ανυποστήρικτη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ με αφορμή τη λήξη, στις 31 Δεκεμβρίου, της ρύθμισης για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Όπως είπε η κυβέρνηση επεξεργάζεται έναν νέο πτωχευτικό νόμο των ιδιωτών, «ώστε στην πραγματικότητα να μην υπάρχει ανάγκη αυτής της διάταξης - κουβέρτας, που ελάχιστες περιπτώσεις τελικά καλύπτει».

Σύμφωνα με τον κ.Δένδια, η υπάρχουσα ρύθμιση (νόμος Κατσέλη) που προστατεύει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς είναι πια «περίπου άχρηστη». «Έχει ρυθμίσει το πολύ 3.000 περιπτώσεις όλες κι όλες σε επίπεδο στεγαστικών δανείων, που είναι εκατοντάδες χιλιάδες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στο θέμα προστασίας των σχέσεων πολίτη - πιστωτικού συστήματος θα δημιουργηθεί «ένα ξεκάθαρο δίκαιο, το οποίο θα δημιουργήσει ασφάλεια στον Έλληνα». «Πάμε σε ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο, ελπίζω πολύ πριν από το τέλος του χρόνου. Εάν φτάσουμε μέχρι τον Δεκέμβρη, θα έχουμε αργήσει» πρόσθεσε.

Ο κ.Δένδιας τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας ,επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να παραμένει ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός. «Δεν υπάρχει π.χ. οικογένεια η οποία να μπορεί να ελαττώνει μόνο τη μία πλευρά. Πρέπει τα έξοδα που κάνει η οικογένεια να αντιστοιχίζονται με τα έσοδα που έχει η οικογένεια» πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι πιστεύει επίσης και σε ένα μικρότερο κράτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top