Βρυξέλλες: βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας αλλά χρειάζεται κι άλλη πρόοδος

Στα 2 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό το 2015

Βελτιώθηκε η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας, αλλά θα απαιτηθεί περαιτέρω πρόοδος, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες.

«Θέση μας είναι ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν πρέπει και δεν θα αλλάξουν» δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Για το 2015 μάλιστα εκτιμάται ότι το χρηματοδοτικό κενό για την Ελλάδα διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ, λόγω και των φοροελαφρύνσεων!

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οποιαδήποτε χαλάρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας σε δημοσιονομικό επίπεδο, υπογράμμισε, θα έστελνε μήνυμα στις αγορές αλλά και στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις παλαιές της συνήθειες, τη στιγμή που φτάνει στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων μακροοικονομικής προσαρμογής.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμα ότι η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν πρόσφατα, αλλά η πρόσβαση στις αγορές παραμένει εύθραυστη.

«Προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα με ασφάλεια, θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να τεθεί το χρέος σε πτωτική πορεία» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top