Νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή μια δήλωση της Σπυράκη

Παρέμβαση της Βούλτεψη-Σκληρές ανακοινώσεις από την Κουμουνδούρου

Νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή μια δήλωση της Σπυράκη

​Η δήλωση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, πως «η κυβέρνηση δεν θα καταργήσει του μνημονιακούς νόμους» έδωσε “τροφή” για νέα αιχμηρά σχόλια από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εμείς δεν λέμε ότι θα καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους, λέμε ότι θέλουμε να φτιάξει επειγόντως η κυβέρνηση ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας και αυτό να αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό» είπε η κ.Σπυράκη, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Mε ανακοίνωση του, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε πως η ευρωβουλευτής της ΝΔ διέψευσε την ίδια την κυβέρνηση και τον Α. Σαμαρά που… «κάθε μέρα σκίζει τα μνημόνια».

«Παρά το επικοινωνιακό μπαράζ της κυβέρνησης περί τέλους του μνημονίου και της τρόικα καθώς και την αλήστου μνήμης δήλωση του κ. Σαμαρά “ότι κάθε μέρα σκίζει τα μνημόνια”, η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Σπυράκη επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν πρόκειται να καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους. Δηλαδή τους νόμους που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την παιδεία, το ασφαλιστικό σύστημα, διαμορφώνοντας κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο και οδηγώντας ολοένα και αυξανόμενα στρώματα της κοινωνίας στη φτώχεια» ανέφερε η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας με νόημα πως «κατά τα άλλα φεύγει η τρόικα και τελειώνουν τα μνημόνια».

Και η Σοφία Βούλτεψη στην κόντρα

«Η τρίμερης είναι τρίμερης και θα συμφωνηθούν όλα με την τρίμερη. Δεν θα τα σπάσουμε την τρόικα. Ούτε διαζύγια θα υπάρξουν, είτε βελούδινα είτε ό��ι» διαβεβαίωσε από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στον ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση για το αν η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, η κ.Βούλτεψη ξεκαθάρισε πως «θα συμφωνηθούν όλα. Γίνονται συζητήσεις και υπάρχει συνεργασία»

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις της κ.Βούλτεψη. «Λίγες ώρες μετά την ευρωβουλευτή κ. Σπυράκη και η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως δεν είναι στις κυβερνητικές προθέσεις να εγκαταλείψει η χώρα το μνημόνιο και να "τα σπάσει" με την τρόικα. Εμείς δεν είχαμε καμιά αμφιβολία περί του αντιθέτου. Δεν το λέει όμως και στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που έχουν κηρύξει ανένδοτο αγώνα κατά του μνημονίου;» ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top