Βεβήλωση χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία καταγγέλλει ο Καμμένος

Ερώτηση στους Υπουργούς Πολιτισμού και Εξωτερικών

Βεβήλωση χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία καταγγέλλει ο Καμμένος

Ερώτηση στους Υπουργούς Πολιτισμού και Εξωτερικών, για τη βεβήλωση στην Τουρκία χριστιανικών εκκλησιών, ελληνικών μνημείων, αρχοντικών και έργων τέχνης για τις ανάγκες τουρκικών σήριαλ, κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως για το θέμα αυτό έχουν ξεσηκωθεί ακόμη και εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών της γείτονας χώρας.

«Η είδηση ότι στην Τουρκία, χριστιανικές εκκλησίες, ελληνικά μνημεία, αρχοντικά και έργα τέχνης βεβηλώνονται και καταστρέφονται για τις ανάγκες των τουρκικών σήριαλ, έχει ξεσηκώσει ακόμα και τους πολιτιστικούς συλλόγους στην Τουρκία. Μάλιστα, εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών της περιοχής της Καππαδοκίας, ζήτησαν ήδη παρέμβαση του εισαγγελέα. Πρόσφατο θύμα της τουρκικής πολιτιστικής θηριωδίας είναι η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νεάπολη (Νεβσεχίρ) της Καππαδοκίας, που ανάγκασε τον Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας κτισμάτων της Καππαδοκίας να προβεί σε καταγγελία στον εισαγγελέα» σημειώνει ο κ. Καμμένος, ζητώντας παρέμβαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε διμερές επίπεδο.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Καμμένος ρωτά:

-ποιες ενέργειες έγιναν τ��σο προς την Τουρκική πλευρά όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση;
-ποια μέτρα ζητήσατε να ληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις αήθεις αυτές ενέργειες του Τούρκων παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών κλπ;
-αν απαιτήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση η παρέμβασή της, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες;
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top