Βενιζέλος: Να ξαναθυμηθεί η Ευρώπη τις θεμελιώδεις αρχές της

Έκανε λόγο για ανάγκη τόνωσης των δημοκρατικών θεσμών

Βενιζέλος: Να ξαναθυμηθεί η Ευρώπη τις θεμελιώδεις αρχές της
Για ανάγκη τόνωσης και ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο συνέδριο «Athens Forum 2014: Democracy under pressure» που διεξάγεται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δέχεται ισχυρή πίεση από την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της (ανεργία, αμφισβήτηση κοινωνικής συνοχής, μείωση των ευκαιριών κλπ), ενώ αναφέρθηκε και σε κρίση κυριαρχίας του εθνικού κράτους καθώς «καθίσταται αιχμάλωτο των αγορών».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας εν μέσω κρίσης, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη για πολιτικές που «θα μειώνουν τις ανισότητες, θα επανορθώνουν τις αδικίες και θα διασφαλίζου�� την κοινωνική συνοχή».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι χρειάζεται η Ευρώπη να ξαναθυμηθεί τις βασικές και θεμελιώδεις αρχές της, που εδράζονται στο δημοκρατικό ιδεώδες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top