Τσοβόλας:Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια λόγο ύπαρξης,έγινε δεξιότερο της ΝΔ

Αποκαλυπτικές δηλώσεις από τον πρώην στενό συνεργάτη του Α.Παπανδρέου

Τσοβόλας:Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια λόγο ύπαρξης,έγινε δεξιότερο της ΝΔ

​Εκτός από τον κ.Πάγκαλο, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί παρελθόν και για ακόμη ένα ιστορικό στέλεχος του τον Δημήτρη Τσοβόλα.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης γιατί έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη ΝΔ» τόνισε το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός του κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «στο Κόκκινο» με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κινήματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσοβόλας, το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το «προοδευτικό, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής δικαιοσύνης», καθώς «έγινε δεξιότερο της δεξιάς, χωρίς αρχές».

Σε ερώτηση για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στο κόμμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο κ.Τσοβόλας εκτίμησε ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει ποτέ την κυβέρνηση Παπανδρέου επειδή έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ»

Ο Δημήτρης Τσοβόλας αναφέρθηκε και στο περίφημο «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έδωσα ούτε μια δραχμή από τα αποθεματικά των ταμείων, αντιθέτως συγκράτησα τις δαπάνες κατά πέντε μονάδες σε σχέση με ό,τι αναφερόταν στον προϋπολογισμό».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσοβόλας σχολίασε πως «σε περίπτωση που υπάρχει ενότητα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα δεν μπει στη λογική του συμβιβασμού με την εγχώρια οικονομικά ελίτ και με ξένες δυνάμεις, θα μπορέσει να επιβιώσει. Σε αντίθετη περίπτωση αν υπάρξει συμβιβασμός με αυτούς του μηχανισμούς τότε θα είναι μια παρένθεση που θα απογοητεύσει τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top