Κεφαλογιάννη: Αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της οικονομίας ο τουρισμός

Μετά τη σύσκεψη παραγωγικών φορέων στο Μαξίμου

«Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και δουλεύουμε και προχωράμε έτσι ώστε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν, αλλά και να μπορέσουμε να διαχυθεί το όφελος από την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία» δήλωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μετά τη σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή επίσης των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη, Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Ορφανού, Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και της υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Σοφίας Βούλτεψη.

Η υπουργός Τουρισμού δήλωσε επίσης ότι η συνάντηση έγινε ενόψει της ΔΕΘ και ότι «το 2014 είναι για τον ελληνικό τουρισμό μια εξαιρετική χρονιά και βλέπουμε ότι αυτό αποτυπώνεται τόσο σε αύξηση των αφίξεων, όσο και σε αύξηση των εσόδων. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε με τους φορείς και της Βορείου Ελλάδος προκειμένου όλες οι περιοχές της χώρας να μπορέσουν να στηριχθούν και στον τουρισμό για την ανάπτυξη τους».,

Σχετικ�� με τις ενδεχόμενες συνέπειες στη Βόρεια Ελλάδα από την κρίση στις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε: «Στόχος μας είναι ο Ελληνικός τουρισμός να είναι θωρακισμένος έτσι, ώστε οι οποιεσδήποτε μεταβολές εξωτερικές στο σκηνικό να τον επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Είδαμε ότι φέτος η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και στην Ουκρανία έχει μια πολύ μικρή επιρροή στο συνολικό τουριστικό ρεύμα. Όμως, αυτό είναι κάτι που το παρακολουθούμε και συνεργαζόμαστε και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι, ώστε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κραδασμούς».

Χαρακτήρισε επίσης «εξαιρετικά επιτυχή» τη διαχείριση από πλευράς τουρισμού του θέματος με τη Ρωσία και τόνισε: «Είχαμε τα εύσημα και από την ρωσική πλε��ρά. Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μια από τις βασικές και πολύ σημαντικές μας αγορές, όμως, οφείλω να δώσω έμφαση στο ότι η θεσμική θωράκιση του Ελληνικού τουρισμού είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις στο μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top