Απομακρύνεται εκτάκτως από την Μαριούπολη το ελληνικό προξενείο

Ανησυχία στους Έλληνες ομογενείς - Ανακοίνωση από τον Βενιζέλο

​Mε απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου μεταφέρθηκε προσωρινά η έδρα του ελληνικού Προξενείου από τη Μαριούπολη στο Ντνιεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, λόγω «επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολης» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε εντολή να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων για την μεταφορά του Γενικού Προξενείου, το οποίο θα συν��χίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στους Ομογενείς.

Η Μαριούπολη, σημειώνεται, είναι ένα από τα κυριότερα κέντρα του ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής 'Ένωσης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, βρίσκεται σε «συνεχή επικοινωνία» με το Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου «να διασφαλισθεί η ασφάλεια των Ελλήνων Ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο συγκάλεσε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι αρχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να θέσουν εκ νέου σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο το μέτρο της υποχρ��ωτικής στράτευσης, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και τέσσερις μήνες με μια αιματηρή σύγκρουση στο ανατολικό τμήμα της χώρας ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τις ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα, στη Βιέννη συνεδριάζει εκτάκτως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ενώ εκτάκτως συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης και το Συμβούλιο Ασφαλείας ��ου Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με την Μόσχα παράλληλα να διαψεύδει ότι ρωσικές δυνάμεις έχουν περάσει τα σύνορα.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ κάλεσε το μεσημέρι τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την G7 να παγώσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία «μέχρι η Ρωσία να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις της, τον εξοπλισμό τη�� και τους πράκτορές της» από το ουκρανικό έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top